Roses Cultura

Els resultats de les eleccions municipals a Roses deixa a tothom “content” però amb la boca petita

Cap dels partits polítics de Roses assoleix les seves expectatives electorals

Eleccions municipals 2019 de Roses
Membres de la candidatura de Junts per Roses amb el candidata Montse Mindan / Foto: Junts per Roses

Els resultats de les eleccions municipals a Roses no va satisfer a cap candidatura. Uns esperaven mantenir els regidors del passat mandat. D’altres esperaven guanyar o bé tenir més representació a l’Ajuntament. Ni els uns ni els altres van poder complir les expectatives, però tot i això, tothom, o gairebé tothom, es va mostrar content.

Junts per Roses va guanyar les eleccions amb 1.493 vots, per aquest motiu la seva candidata, Montse Mindan va afirmar sentir-se “contenta, però no del tot perquè hagués estat bé mantenir els cincs regidors que teníem, hem perdut un per pocs vots, però hem estat la llista més votada i per això estic contenta també!”.

Eleccions municipals 2019 a Roses
Membres de la candidatura d’ERC Roses amb el candidat Joan Plana

ERC-Ara Roses va quedar com la segona força més votada amb 1.362 vots, i el seu alcladable, Joan Plana, tot i assenyalar que “estem contents per la millora dels resultats, ja que són 350 persones més que ens han fet confiança respecte a les eleccions de 2015”, els resultats tampoc van ser els esperats perquè “el nostre objectiu era ser la primera força, la qual cosa no hem assolit, per tant, contents estem, però ens ha faltat la cirereta del pastís que hauria arrodonit la nit”.

Eleccions municipals 2019 de Roses
Membres de la candidatura del PSC Roses amb la candidata Olga Simarro

El PSC Roses, el tercer partit més votat amb 1.209 sufragis, guanyant força vots respecte als comicis locals de 2015, que els ha fet assolit un regidor més a l’Ajuntament. Un edil pel qual la seva cap de llista, Olga Simarro, Olga Simarro va manifestar també sentir-se “contenta”, però matisant que “hauria estat més contenta si haguessin assolit el quart regidor, que l’hem perdut al final per poc”.

Eleccions municipals 2019 de Roses
Membres de la candidatura de Cs Roses amb el candidat José Manuel Álvarez

Ciutadans Roses va ser la quarta força més votada amb 783 vots, donant a la candidatura un regidor més que la legislatura passada, passant d’1 a 2, rebuts pel cap de llista taronja, José Manuel Álvarez “amb molta alegria aconseguir vora de 800 vots, estic molt content i per això vull agrair als veïns perquè han vist en Ciutadans Roses un partit que els representa, que és preocupa per ells, un partit que trepitja el carrer, i he estic il·lusionat i encantat de continuar amb aquest projecte de Ciutadans a Roses amb la meva companya Maribel Machado a l’Ajuntament”. Tot i aquesta alegria, Álvarez es va sincerar afirmant que “esperava obtenir més representació a l’Ajuntament i que estaríem a la vora d’assolir 4 regidors perquè durant els darrers quatre anys hem treballat des del carrer, no hem volgut ser mai protagonistes, sinó solucionar els problemes dels nostres veïns”.

Eleccions municipals 2019 a Roses
Membres de la candidatura de Gent del Poble de Roses amb el candidat Fèlix Llorens

El regidor que va “perdre per poc” el PSC Roses va parar a finalment Gent del Poble de Roses, que va igualar els dos de la passada legislatura amb 607 vots, i que va fer “content” al seu alcaldable, Fèlix Llorens, “perquè ens hem consolidat com una força política de Roses i content perquè hem augmentat en vots respecte al 2015, tot i que haguéssim volgut treure un millor resultat, com tothom”.

Eleccions municipals 2019 a Roses
Membres de la candidatura de Lliures Roses amb el candidat Pere Gotanegra

Per a Pere Gotanegra, el candidat de Lliures, nou partit que tindrà representació a l’Ajuntament de Roses amb 521 vots va ser “fantàstic” haver aconseguit entrar a la corporació municipal amb 1 regidor i, a més a més, amb la satisfacció que en les 21 poblacions de Catalunya en la que Lliures s’ha presentat a les municipals, ja sigui en coalició o no, l’únic lloc on hem aconseguit representació a l’Ajuntament és a Roses”. Tot i això, Gotanegra va deixar entreveure que la candidatura esperava, potser, assolir més regidors en assenyalar que “vam començar tard perquè no estava previst que jo anés de primer, ho vam decidir encara no fa dos mesos, i pel poc temps que hem tingut no em puc queixar”.

Eleccions municipals 2019 a Roses
Membres de la candidatura del PPC Roses amb el candidat Manel Escobar

I per últim, l’alcaldable del PPC Roses, Manel Escobar, va ser el que es va mostrar més realista després de perdre un regidor en obtenir 445 vots, 293 menys que al 2015, en assenyalar que “la valoració que faig dels resultats no és molt positiva, ahir ja vaig avançar canvis en quant a la representació dels partits hi haurien pocs, i ha així ha estat. Esquerra es queda amb 4 a l’igual que Gent del Poble amb 2. El que ha perdut Junts per Roses l’han guanyat els socialistes, el que hem perdut nosaltres l’ha guanyat Ciutadans, i el que tenia Unió la passada legislatura se l’ha quedat Lliures, és a dir, els canvis són pocs i fer Govern ara serà una tasca complicada”.

La vuitena candidatura que va optar a l’alcaldia de Roses, SOMI, representada per José Antonio Blázquez, no va obtenir representació a l’Ajuntament.

I ara, un cop finalitzat el període electoral s’inicia el dels pactes per formar un nou Govern de Roses per als propers quatre anys. Uns pactes en el que tots els grups polítics podrien en les negociacions, perquè tots, sense excepció, podrien formar part del futur equip de Govern.