Suquet de peix de Rose

Els romans regnaran durant el Carnaval de Roses amb la colla Los Regateros

Carnaval de Roses
Els Reis de Carnaval de la Colla de Los Regateros, Angustias López i Juan Arana, dalt de la carrossa

La colla Los Regateros són els Reis del Carnaval de Roses i volen regnar igual que va fer tot l’imperi romà

Carnaval de Roses
Els Reis de Carnaval de la Colla de Los Regateros, Angustias López i Juan Arana, dalt de la carrossa

L’any passat, la colla Los Regateros van anar de ballarins de Charleston, un ball que es va posar de moda a Europa a principis del segle passat. Enguany aniran de romans, un poble, que no es que estigués de moda a Europa, sinó que era seva. L’imperi romà va controlar gairebé tots els pobles europeus a partir del segle I.

I per celebrar que enguany són els Reis de la festa més gran de Roses van decidir recrear l’inperi dels romans durant el Carnaval? No, no és ben bé així. Els components de la colla Los Regateros no es compliquen la vida. Simplement, van escollir la disfressa, “perquè nosaltres la compren a través d’una revista i va ser la que més ens va agradar. Vam pensar que amb la disfressa i la decoració de la carrossa quedarem com uns bons Reis de Carnaval”, ha explicat el cap de colla, Pedro Gutiérrez.
Una carrossa que representarà un edifici romà que “crec que és la millor decoració que em han assolit de tots els nostres anys de carnaval”, ha afirmat Gutiérrez.

No posen barraca per la festa major, ja que la colla no està constituïda com associació cultural, així les despeses del  carnaval surten de “els 150 euros que paga  cadascú dels 87 regateros que tindrem aquest any”, ha assenyalat Pedro. Un diners en el que entra e menjar, el beure i la disfressa, “absolutament tot”.

Carnaval de Roses
Alguns dels romans de la colla Los Regateros a casa seva, en Roma

En aquest cas ens estalviem de preguntar si estan contents amb el número de sortida que els ha tocat (als ser els Reis surten amb el número 1), però el cap de colla considera que el sorteig “és la manera més justa de decidir l’ordre”, i pel que fa a la opinió d’alguns de donar prioritat a les colles de Roses, no ho veu gens clar, “perquè en aquestes colles de fora, n’hi ha molta gent de Roses”.

I preguntat per la iniciativa de no servir alcohol durant les passades respon amb un contundent “bé”. Ave César

Amb els Reis Los Regateros representant, enguany, a l’imperi romà al Carnaval de Roses… Alea Jacta Est!!