Els rosincs Adán Casado, Soufian el Mimouni i Héctor Pérez copen el podi a la cursa nocturna de Vilajuïga

Cursa Nocturna Trail Running Vilajuïga
Al podi de Vilauïga començant per l'esquerra: Soufian El Mimouni, Adán Casado i Héctor Pérez

Casado i El Mimouni van arribar a línea de meta agafats de la mà, i Pérez ho va fer 55 segons després

Cursa Nocturna Trail Running Vilajuïga
Al podi de Vilauïga començant per l’esquerra: Soufian El Mimouni, Adán Casado i Héctor Pérez

El Grup Excursionista Capgirell de Vilajuïga organitza des de fa tres anys la Cursa Nocturna Trail Running amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de la població. Una prova de 8 km amb un desnivell positiu a la que es van presentar els atletes de Roses Adán Casado, Soufian El Mimouni i Héctor Pérez, els quals van acaparar el podi sencer. Casado i El Mimouni van triomfar a la prova a l’entrar junts (de fet ho van fer agafats de la mà) per la línia d’arribada amb un temps de 36 minuts i 4 segons.
Tot i que l’organització va donar com a guanyador a l’Adán “és una victòria compartida, vam guanyar tots dos perquè vam entrar junts”, va assenyalar després de la cursa l’atleta rosinc, que anava primer durant la cursa, però que la poca il·luminació de la seva llanterna va provocar que baixés el seu ritme i fos agafat pel també atleta de Roses d’origen marroquí, Soufian El Mimouni. A partir de llavors “vam anar junts aprofitant que podia veure molt millor gràcies a la seva llanterna”, va explicar Casado.
Cal destacar que l’Adán, que corre pel club A.E. Matxacuca, es va retrobar a Vilajuïga un altre cop amb la victòria després de proclamar-se campió de la Copa Catalana de curses de muntanya al 2012, títol que no va poder gaudir gaire a causa d’una greu lesió al turmell que el va tenir apartat una llarga temporada de la competició, “i ara, per fi, torno a tenir les mateixes sensacions i apropar-me al mateix nivell que tenia fa dos anys, abans de la lesió”, explica feliç el corredor rosinc, que respecte a la cursa va considerar que “fan falta proves com aquesta, ja que és accessible a tothom i és ideal per iniciar-se en les curses de muntanya”.

Per la seva part, Héctor Pérez, un altre jove de Roses que comença a despuntar en l’especialitat de Curses de Muntanya, va assolir el tercer esglaó del podi al travessar la línia d’arribada a només 55 segons dels dos primers.
Així, tres rosincs van copar el podi de la 3ª edició de la Cursa Nocturna Trail Running de Vilajuïga, el que deixa palès la gran afició, primer, i el gran talent, després que hi ha a Roses per la curses de muntanya. Afició i talent com demostren els triomfs assolits pel màxim exponent de l’especialitat a la Vila, Xavi Llamas.