Els rosincs esgoten les 196 reserves que hi havia per donar sang a la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”

“Els bombers t’acompanyen a donar sang”
Els bombers no hi són físicament a la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, però hi són presents

Cada persona que s’ha apropat al Teatre Municipal de Roses a donar sang ha rebut com a regal una Polsera Candela

A causa de la situació de pandèmia que patim des de fa més d’un any, el Banc de Sang i Teixits va haver d’implantar el sistema de reserva hora prèviament alhora de donar sang. Un sistema que s’ha hagut de tornar a fer durant la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang” que se celebra avui al Teatre Municipal de Roses, i per la qual hi havia 196 reserves, “que són el màxim que tenien per aquesta donació, ja que va en relació a les lliteres i el personal que porta el Banc de Sang i Teixits”, ha assenyalat el president de l’Associació de Donants de Girona, el rosinc Jordi Segura.

I els vilatans de Roses “han esgotat totes les 196 reserves, ara només falta saber quina de totes aquestes persones pot donar sang”, ha indicat Segura.

Aquesta és el segon any, també a causa de la pandèmia, que la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” ha canviat de format, el que vol  dir que els bombers, tot i solidaritzar-se amb el Banc de Sang i Teixits, no hi són físicament, tot i això, hi ha dos grans figures d’un home i una dels Bombers com a mena de representació.

“Normalment -ha assenyalat el president l’Associació de Donants de Girona- hi donen sang unes 15 persones a Roses, però avui han estat gairebé 200 les que s’han apropat al Teatre de Roses per fer la seva donació gràcies a la difusió que des del mateix cos de Bombers fan arreu per incentivar a la gent a venir a donar sang”.

Cada donant de sang rep una Polsera Candela

Cal destacar que gràcies a la col·laboració dels Bombers de la Generalitat amb l’associació Polseres Candela, la qual recapta diners per investigar i millorar els tractaments de càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu i el l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron, totes les persones que s’han apropat al Teatre Municipal de Roses ha donar a sang ha rebut com a regal una Polsera Candela.