Els rosincs han trobat el secret de la felicitat, riure, riure molt, practicant la solidaritat

Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia

El Teatre Municipal de Roses será l’escenari del 5è Festival d’humor ‘Un Somriure contra la leucèmia’ aquest dissabte

Fundació Josep Carreras contra la LeucèmiaEl riure és bàsicament una resposta a moments o situacions d’humor, com a expressió externa de diversió, i relacionada amb l’alegria i la felicitat.
I la solidaritat és aquella que impulsa a afavorir el desenvolupament dels individus,  que està fundada principalment en la igualtat universal que uneix a tots els homes, per a que tots tinguin les mateixes oportunitats de ser feliços.

I a Roses, un jove,  Alfons Gómez, arran que al seu pare, al cel sigui, li va diagnosticar una leucèmia, va decidir lluitar contra la malaltia i la seva curació a través de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia. I va decidir lluitar fent feliç a la seva gent, als seus amics, als seus veïns, als seus conciutadans. I ho aconseguir.  La fórmula: Riure i Solidaritat.

Una  fórmula, un secret, que l’Alfons va posar en marxa, ara fa dos anys i mig, organitzant el primer Festival d’Humor composat per monologuistes amb el qual va aconseguir, a més,  fer plorar, de tant de riure, als rosincs que van assistir a l’espectacle. I al mateix temps va assolir portar el seu gra de sorra per lluitar contra la malaltia, la leucèmia, i en conseqüència, ajudar als malalts que la pateixen.

La felicitat té cita aquest dissabte al Teatre de Roses, no la deixis plantada

I aquest dissabte, en una única sessió a les 22:00 hores, està previst celebrar el 5è Festival, la cinquena Nit de l’Humor a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia.
Un espectacle d’humor en el que intervindran el mag de de l’Empordà ‘Simplemente Pepe’ per donar pas als monologuistes Manolo Cereto, el qual és de Llançà i  ja va actuar al primer festival celebrat al maig del 2011, Jordi Merca, Josep Mendoza i Dani Lagi.

Treball d’equip, treball d’amics

Per portar a terme 5 espectacles d’humor aconseguint fent venir a Roses als millors humoristes i monologuistes del moment , no és sens dubte, una tasca gens fàcil. Per això, l’Alfons compta amb l’ajuda, evidentment de Boni, la seva dona, la família i, per suposat els seus amics. Tots ells, o gairebé tots, pertanyents de les Associacions Culturals de la ‘Wendy’s Club’ i la ‘Pim Pam Pum’.
El just seria nombrar-los a tots. L’injust seria oblidar-se d’algun. Per això, el reconeixement general a tot ells.

L’administració pública també té el seu paper rellevant

I aquesta està representada per l’Ajuntament de Roses, ja que ha cedit l’espai de la sala teatral per poder celebrar el Festival.
Un festival que cal destacar que estava previst fer-ho en dues sessions. La primera a les 20:30 hores i una segona a les 22:30 hores, però finalment es farà només una a les 22 hores, ja que “amb el poc de temps  que hem tingut per enllestir tots els preparatius i contactar amb els artistes , hem decidit omplir el teatre en una única sessió”, ha explicat Alfons Gómez.

L’entrada per assistir a l’espectacle és gratuïta, només s’ha abonar el donatiu per ajudar a lluitar contra la leucèmia

Les entrades per asistir a l’espectacle no valen un euro de veritat. Els organitzadors demanen el donatiu per ajudar als malalts. Un donatiu de 12 euros, que és el mateix preu que va costar asistir al primer Festival ‘Un Somriure contra la Leucèmia’. Un ajuda solidària per a que tothom tingui l’oportunitat d’estar sà i ser feliç.

Encara hi ha temps per donar el donatiu de 12 €de manera anticipada anant a la Perruqueria Eros, Avda. Montserrat, nº 26 de Roses, o bé trucant als telèfons 660 30 50 08 (Alfons) i 625 69 84 93 (Àlex).

Si voleu fer el mateix dia de l’espectacle seran 15 euros.

Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia

La Fundació Internacional Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia neix el 14 de juliol de 1988 després de la recuperació del tenor Josep Carreras

Per a la Fundació, el recolzament a la investigació científica és la “pedra angular” per aconseguir curar la leucèmia.

Des de l’entitat estan convençuts que, per tal de reeixir en el tractament contra la leucèmia, s’ha de dedicar una quantitat important de recursos a l’obtenció d’avenços terapèutics.

La Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia conjuntament amb les seves fundacions germanes a Alemanya, Estats Units, Suïssa i sí, també de Roses, porta invertits més de 100 milions d’euros en recerca científica. Això ha permès dur a terme 803 projectes (363 projectes de recerca científica, 82 beques de recerca, 52 projectes d’infraestructura de mitjans de recerca i assistencials, i prop de 300 projectes en l’àmbit psico-social).