Els rosincs Irene Pujol i Asade Chentouf passen a la Gran Final del concurs Verbalíada

L'Irene i l'Asade en un moment de la semifinal del concurs Verbalíada

Ahir al matí es van portar a terme les semifinals del concurs Verbalíada que es desenvolupa a 69 biblioteques d’arreu Catalunya, entre d’elles la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses. Els joves rosincs i estudiants d’ESO, Irene Pujol i Asade Chentouf, van aconseguir passar a la Gran Final

L'Irene i l'Asade en un moment de la semifinal del concurs Verbalíada
L’Irene i l’Asade en un moment de la semifinal del concurs Verbalíada

Irene Pujol, estudiant de 13 anys de 1er d’ESO de l’institut Cap Norfeu de Roses, i Asade Chentouf, jove de 15 anys que està cursant 3er d’ESO a l’institut Illa de Rodes, també de la Vila rosinca, disputaran la Gran Final del concurs Verbalíada que se celebrarà el 14 d’abril a l’Auditori de Barcelona.

A l’Auditori, Màrius Serra i Oriol Comas, ajudats pel grup musical Txarango, dirigiran les proves en viu que permetran saber quins són els dotze guanyadors de la Primera Verbalíada.

A Roses s’havien inscrit 79 joves que van realitzar la primera fase, el passat 15 de gener, consistent en dos jocs escalfament o entrenament. A continuació, el 4 de febrer, van passar a la 2ª fase on ja van començar el joc de competició. Un joc, realitzat per internet que els va donar a tots els participants una puntuació prèvia que va determinar quins serien els semifinalistes de cada biblioteca municipal de Catalanya participant.

I els dies 9 i 16 de març van ser les jornades assenyalades per celebrar les semifinals, en les quals cada biblioteca podria escollir lliurement una de les dues dates. La Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses les va celebrar ahir, dirigides per la seva directora Pilar Cortès, amb la celebració de 5 jocs lingüístics, als finals dels quals van determinar que Irene Pujol i Asade Chentouf siguin els finalistes que competiran a la Gran Final amb 120 joves més d’arreu Catalunya per determinar els 12 guanyadors finals.

Tots dos joves van trobar les proves “una mica díficils”, va dir l’Irene. Tot i això, es troben il·lusionats per poder participar a la Gran Final i “esperem que un dels dos guanyi” va dir l’Asade.

Pujol va treure entre el joc realitzat prèviament per internet i els cins d’ahir, un total de 345 punts i Chentouf un total de 232 punts.

Verbalíada 2013

La Verbalíada 2013 és una gran activitat fonamentada en un joc lingüístic, que comença aquest mes de gener amb un escalfament digital i culminarà el mes d’abril amb una gran final nacional.

La Verbalíada és una proposta de concurs verbal per a joves de 12 a 18 anys que neix a les biblioteques públiques, es projecta arreu a través de la xarxa, torna a les biblioteques públiques i acaba en una Gran Final a l’Auditori de Barcelona. La iniciativa està dirigida per Màrius Serra i Oriol Comas i compta amb la participació del grup musical Txarango.

La Verbalíada es desenvolupa en cinc fases:

– Fase 1: 15 de gener de 2013
Obre la pàgina web amb dos jocs d’escalfament i comença la inscripció de participants.

– Fase 2: 4 de febrer de 2013
Comença el joc de competició, s’obre el joc de competició de la pàgina web. La inscripció es manté oberta.

– Fase 3: 1 de març de 2013
Es determina el nombre de finalistes per biblioteca i s’adjudiquen les quotes. La inscripció es manté oberta.

– Fase 4: 9 i 16 de març de 2013
Semifinals a totes les biblioteques públiques que participen en el concurs. Es tanca la inscripció just abans de començar cada semifinal presencial.

– Fase 5: 14 d’abril de 2013
Gran final a l’Auditori de Barcelona.