Els rosincs Jano Martínez i ‘Ani’ Díaz fan primer i segon a la 1ª etapa de la Transpyr

Transpyr Coast to Coast 2018

Els quatre ciclistes de Roses en la meta de Camprodon, final de la 1ª etapa de la Transpyr Coast to Coast 2018

Amb aquesta victòria de Martínez i el segon lloc de Díaz, el Club Ciclista Roses deixa petjada a la Transpyr Coast to Coast

Transpyr Coast to Coast 2018
Els quatre ciclistes de Roses en la meta de Camprodon, final de la 1ª etapa de la Transpyr Coast to Coast 2018

El Club Ciclista Roses va deixar el pavelló alt en una de les proves més maques i més dures del món, la Transpyr Coast to Coast, tot i que en la seva modalitat de carretera, l’anomenada Transpyr Backroads, perquè dels quatre ciclistes del club, els dos més joves Jano Martínez, i ‘Ani’ Díaz de Roses van creuar la meta situada a Camprodon en primera i segona posició, respectivament.
I ho van fer 6 hores i mitja després d’haver sortit de Roses.

En Guerau Carrion va arribar a Camprodon una hora després, mentre que Juan Manuel Fernández, Ferdy, va arribar més tard “per culpa d’una punxada i d’una Coca-Cola que vaig prendre en un avituallament, que em va fer vomitar tot el que havia menjat”, va confessar Fernández.

S’ha de destacar que Martínez i Díaz a part de ser els més joves dels quatre rosincs que hi participen la Transpyr Backroads, també estan en millor forma degut a la seva professió, Jano és Policia Local de La Jonquera i ‘Ani’ de Roses.

I aquest estat de forma va fer que Jano Martínez també fes primer a la cronometrada que es disputa durant el transcurs de cada etapa, mentre que ‘Ani’ Díaz va fer novè i Carrion dotzè. Juan M. Fernández pels problemes estomacals la va fer, però no la disputar.

Tot i la victòria i el segon lloc de l’etapa, els ciclistes rosincs van quedar molt decebuts durant l’entrega de premis, ja que “després de donar els trofeus als tres primers de la modalitat de BTT, ni tan sols van esmentar la categoria de la Transpyr de carretera”, va manifestar ‘Ani’ Díaz, recordant, que “ja en el sopar que van oferir a la Ciutadella dissabte a la nit van explicar les rutes de totes les etapes de la bicicleta de muntanya, però de les de la carretera no van dir res. Sembla que no existim, sinó el fan cas perquè han posat aquesta modalitat”, es va preguntar el Policia Local de Roses.

Ja vam explicar en aquest diari que durant la sortida es va tenir un tracte diferent als participants de les dues modalitats.

Sigui com sigui, els quatre components del Club Ciclista Roses es troben bé físicament, només Juan M. Fernández va arribar una mica més tocat per problemes en l’estomac “i perquè la Transpyr és molt dura, però si passo les primeres tres etapes, arribaré a Hondarribia”, va manifestar en Ferdy

I tots quatre han pres la sortida aquest matí a Camprodon en direcció a La Seu d’Urgell, final de la segona etapa de la Transpyr.