Els rosincs Joan Jorquera i Toni Bassó entren en acció a l’Open d’Espanya de Taekwondo 2013

Joan Jorquera i Toni Bassó

Joan Jorquera (esquerra) i Toni Bassó després d'un entrenament / Foto. arxiu

Els esportistes del TKD Joan’s de Roses Joan Jorquera i Toni Bassó es troben avui a la localitat de La Nucia per participar a l’Open d’Espanya de Taekwondo 2013

Joan Jorquera i Toni Bassó
Joan Jorquera i Toni Bassó després d’un entrenament

Una de les cites més esperades dels taekwondistes ja està aquí. Des de avui i durant tot el cap de setmana es disputa a la localitat de La Nucia, Alacant, l’Open d’Espanya de Taekwondo 2013.

Un certamen considerat pe la Federació Internacional de Taekwondo, WTF, com A-Class, per la qual cosa es donaran cita grans especialistes d’aquest esport, provinents d’arreu del món, amb un objectiu molt definit: Intentar puntuar de cara al rànquing que estableix la mateixa WTF.

Després de realitzar el corresponent pesatge, que es realitzarà aquest vespre, els dos esportistes rosincs intentaran sobre el tatami arribar el més lluny possible a la competició. Toni Bassó serà el primer en entrar en acció. Ho farà demà dissabte a la categoria sènior de menys de 68 quilos. I com a rivals, depenent del sorteig es pot enfrontar a competidors com Terrence Jennings dels Estats Units, Samet Gokmen de Turquia o Konstantine Minin de Rússia. Tots tres lluitadors de primer nivell.

Per la seva part, Joan Jorquera haurà d’esperar fins diumenge per entrar en combat. El jove rosinc competeix aquest any en una categoria, cadet de menys de 37 quilos, la qual està farcida de campions consagrats. 34 taekwondistes es presenten per aconseguir la medalla d’or, el que farà que cada un dels competidors de fer fins a 5 combats per assolir el títol de campió.

Jorquera es pot trobar sobre el tatami rivals de contrastada qualitat com el danès Tobias Hyttel, el rus Anatoli Artemenko o l’alemany Cristian Dell.

Serà un cap de setmana replet de taekwondo de primer nivell el que viurà la localitat de La Nucia d’Alacant.