Programa Reallotgem

Els rosincs li giren l’esquena a l’equipament de Ca l’Anita

Ca l'Anita de Roses
Façana de l'edifici municipal de Ca l'Anita de Roses

D’uns 20.000 habitants que té Roses censats com a població només 280 van passar per l’equipament de Ca l’Anita per decidir que fer amb la seva façana i quins usos donar-li a a aquest equipament cultural

Ca l'Anita de Roses
Façana de l’edifici municipal de Ca l’Anita de Roses

L’edifici de Ca l’Anita es va acabar de construir al setembre de l’any passat. Un immoble que la senyora Anna Marés el va donar a l’Ajuntament amb la condició de realitzar un equipament cultural per al poble. Es va començar el projecte a la legislatura passada, quan l’alcaldesssa era Magda Casamitjana. I es va acabar quan Carles Pàramo la va succeir a l’alcaldia. Des de fa un any, desembre del 2011, l’oposició, PSC i Gent del Poble, demanaven mes darrera mes a l’equip de govern en cada ple municipal quan s’obriria al públic i quins serveis es donarien dins el nou equipament.

L’equip de govern va assenyalar que l’idea era fer una consulta als vilatans per a què donessin la seva opinió respecte al disseny de la façana als usos que donaria a l’edifici.

L’Ajuntament, en definitiva, volia que el poble prengués la paraula per decidir que fer sobre les dues qüestions.

Després d’uns quants mesos, aquesta consulta es va fer realitat ahir dissabte. El poble, ahir dissabte 1 de desembre de 2012, va tenir la veu per decidir sobre l’equipament cultural de Ca l’Anita. I el poble, ahir dissabte 1 de desembre de 2012, va callar. Li va girar l’esquena a Ca l’Anita.

A Roses té un cens de població al voltant de 20.000 habitants. Docns només 280 vilatans censats a Roses, un 1,4 %, es van apropar per conèixer i opinar sobre l’edifci Ca l’Anita.

L’Ajuntament va editar un díptic per facilitar la consulta entre els ciutadans.

La primera pregunta era aquesta:

Veieu correcte respectar la voluntat de la senyora Anna Marés, redistribuint la planta baixa per a convertir-la en una sala d’exposicions amb possible ampliación a la primera planta alta?

Només s’havia de marcar la casella que havia al costat del SI i del NO

La segona quesito deia així:

Havent vist la distribució de la resta de plantes, segona,tercera i quarta, i sense oblidar el cost que representa el manteniment i el personal responsable que cal, a quins usos creieu que s’haurien de dedicar les plantes superiors?

Aquí, l’idea és que cadascú diguès la seva.

I respecte a la façana s’havia de triar l’opció favorita o mé adient dels visitans:

1| Deixar la façana com està. Cost nul

2| Retirar totes les plaques. Cost 60.000 2 aprox.

3| Retirar un determinat nombre de plaques a fi d’aconseguir obertures que permetin visibilitat i il·luminació natural. Cost 20.000 2 aprox.

Opcions Ca l’Anita

Esteve Pujol va ser un dels rosincs que es va apropar a Ca l’Anita i li va sorprendre que “fos tan gran. La llum de devant em falla una mica però la construcción està molt bé acabada. Pujol agafaria l’opció 3 sobre la façana i els usos que li donaria “seria per a la gent jove o la gent gran, serviria per tots”.

Vicenç Simon, Trini Subirà i Carmen Alvárez van extreure conclusions positives de l’edifici, “la distribució està bé, pensava que no hi hauria prou claror, i si que n’hi ha de claror, excepte algunes oficines”, va dir Simon. I respecte a la façana tots tres van coincidir que  “la deixaria igual, són façanes modernes com hi ha a Barcelona”va afegir Vicenç, mentre que la Trini i la Carmen van afirmar que els agradava tot de l’equipament.

Són 4 rosincs que van voler fer pública la seva opinió, tot i que no sabem si reflecteixen el parer de les 280 persones que van visitar Ca l’Anita. El que és segur, és que sigui quina sigui l’actuació que es faci finalment sobre l’edifici, el poble no tindrà dret a queixar-se perquè se li va demanar la seva opinió i es va girar d’esquena.

Aquesta mateixa setmana, segons va afirmar l’alcalde Carles Pàramo, se sabran els resultats de la consulta.

[flagallery gid=57 name=Gallery]