Inici Actualitat Els rosincs Miguel Lozano i Mario Rabell aconsegueixen arribar a La Seu...

Els rosincs Miguel Lozano i Mario Rabell aconsegueixen arribar a La Seu d’Urgell per completar la 2ª etapa de la TRANSPYR

La forta pluja i el fred protagonistes d’aquesta segona etapa, que ja s’ha cobrat els primers abandonaments

Els ciclistes rosincs, Miquel Lozano i Mario Rabell, continuen a la prova de Monutain Bike que travessa els Pirineus de Roses a Sant Sebastià, al completar la segona etapa entre Camprodon i La Seu d’Urgell amb un temps de 8 hores, 27 minuts i 7 segons. Tot i la climatologia adversa, en forma de forta pluja i molta fred sobretot en la segona part del trajecte, que ha provocat diverses caigudes greus fins al punt que alguns participants han hagut d’abandonar, els components del Club Ciclista Roses van aconseguir arribar a línia d’arribada.
Els rosincs ja han aconseguit completar dues etapes i ja falta un dia menys per complir amb el seu objectiu: arribar a Domostia-San Sebastián
Pel que respecta als guanyadors d’aquesta segona etapa, Pau Zamora i Arnau Rota, de l’equip Buff International, van invertir un temps de 6 hores i 3 minuts per creuar la línia d’arribada.
Zamora i Rota han tret gairebé dos minuts i mig a Daniel Martinez i Emilio Vivian, de l’equip Fundación Alberto Contador, que van ser els més ràpids en l’etapa inaugural d’aquesta Transpyr.
Si el primer dia la forta calor, fins a 38ºC, va ser la gran protagonista, ahir la situació meteorològica va canviar completament, ja que el fred va acompanyar els ciclistes des de la sortida a Camprodon i a partir del segon avituallament, situat a l’estació d’esquí de La Molina, la forta pluja va dificultar molt la circulació dels participants, especialment en les zones de camins més estrets i enfangats.
L’etapa d’ahir va provocar el primer accident seriós de la prova, que va comportar la retirada de Martin Cugnon, de l’equip belga O2 Bikers, amb un trencament de clavícula. Cugnon va patir una caiguda a la Collada Verda, a Ribes de Freser, i va haver de ser evacuat pel vehicle d’emergència i
traslladat a l’hospital de Campdevànol. Amb aquest ja són 3 els abandonaments que s’han produït en les dues primeres etapes. Ahir, a més, 6 ciclistes no van poder completar l’etapa i s’han reincorporat avui al punt de sortida.
Per la seva banda, l’equip de Camprodon format per Jaume Guàrdia i Joan Compte, va recuperar el temps perdut durant la 1ª etapa per culpa d’una greu averia i van ser els tercers en creuar la línia de meta de La Seu d’Urgell, a 28 minuts dels primers.
El punt d’arribada estava situat a la plaça de l’Ajuntament, on es va fer l’acte de benvinguda per part del municipi de La Seu d’Urgell. El tècnic d’Esports del consistori, David Vallvé i el diputat d’Esports de la Diputació de Lleida, Antoni Navinés, van rebre el passaport de la Transpyr de mans
dels corredors de Camprodon, i el van lliurar als representants de La Seu d’Urgell, Jordi Ballester i Jordi Guitart, que el conduiran fins a El Pont de Suertja s’està disputant l’etapa reina de la Transpyr, un recorregut de 128 quilòmetres i un desnivell de 3.500 metres entre La Seu d’Urgell i El Pont de Suert, el que la converteix en la més dura de les 8 etapes de la prova.

 

Exit mobile version