Nadal a Roses

Els Saltimbankis prometen respectar les normes del Carnaval de Roses tot i que seran Bevedors de Cervesa

Carnaval de Roses
Uns quants saltimbankis bevedors de cervesa amb la seva carrossa

La colla Saltimbankis volen celebrar l’Oktoberfest en ple Carnaval de Roses

Carnaval de Roses
Uns quants saltimbankis bevedors de cervesa amb la seva carrossa

Els membres de la colla Saltimbankis van anar disfressats l’any passat de guineus i llops. Engunay han deixat el món animal per endinsar-se en l’univers de la cervesa, ja que aniran disfressats “dels típics bevedors de cervesa de l’Oktoberfest”, ha afirmat un dels components de la colla, Octavi Font.
L’Oktoberfest, que se celebra a l’octubre a Múnich, és la festa més gran d’Alemanya i una de les majors del món, per això, suposem, que els joves Saltimbankis de Roses aniran de bevedors de cervesa per unir la festa més important d’Alemanya amb la més important de Roses. Suposem.
Per finançar les despeses del Carnaval, ja que no posen barraca per la festa major, “posem 140 euros i intentem minimitzar els costos reciclant al màxim la carrossa de la decoració de l’any passat”. Una quota que l’han pujada 10 euros respecta a l’any passat “perquè tot puja, el menjar, la beguda, la gasolina, i contrarestem la pujada ficant una mica més diners entre tots, i ja està”, ha puntualitzat Font.
Amb aquest diners segons l’Octavi, mengen, beuen i paguen la disfressa, “que la comprem feta de la talla de cadascú”.

Carnaval de Roses
Dos saltimbankis vigilant que la cervesa sigui al seu lloc

L’Octavi no s’ha mostrat content amb el número de desfilada que els va tocar, el 47, però diu amb resignació que “perquè uns puguin sortir al davant, d’altres tenen que estar a darrera”, i no veu amb bon ulls que es doni prioritat a les colles de Roses en el sorteig per decidir l’ordre de la passada, “no, perquè tothom que col·labori amb el Carnaval de Roses, sigui de casa o de fora, ja està bé, perquè el què interessa és que vingui molta gent, sigui d’on sigui”.

Pel que fa a desfilar sense beure alcohol li sembla al component de la colla Saltimbankis, “bastant correcte, i si algú vol veure alguna cosa que ho faci dins la carrossa, així no donarem la imatge de borratxos”.

Una trentena de bevedors de cervesa desfilaran pel Carnaval de Roses, prometen que respectaran les normes de la festa de disfresses més gran de la demarcació de Girona.