Els secrets d’alguns aliments desvetllats gràcies a la Cursa de la Dona

Una cinquatena de rosincs van descobrir ahir al vespre, al TMR, alguns dels secrets de diferents aliments, o els seus ingredients, que repercuteixen de manera beneficiosa, o bé al contrari, de forma negativa, en el nostre organisme.

Lluís Mármol, infermer acupuntor titular del CAP de Roses, va ser el ponent que va desvetllar les virtuts, bondats i també perjudicis de l’ingestió de segons quins aliments.

Ho va fer a la xerrada emmarcada dins la V Cursa de la Dona que els seus rganitzadors, Club Atletisme Roses i la Fundació Roses contra el Càncer, van decidir programar per aquesta edició de la cursa.

Una cursa que, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses i Dipsalut se celebra amb un objectiu final: fomentar la pràctica d’un estil de vida saludable fent esport, en aquest cas l’altletisme.

La recentment nombrada nova presidenta de la Fundació contra el Càncer, Pilar Serra va presentar als assitents a Lluís Mármol, fent cinc cèntims de la seva trajectòria i el seu currículum professional, que va oferir una ponència sota el títol “Que l’aliment sigui el teu medicament”.

Lluís Mármol, Pilar Serra i Pere Sastre

I Mármol va començar a desvetllar, per exemple “que unes senzilles infusions de julivert poden ajudar a baixar el nivell de sucre a la sang d’una persona amb diabetis”.

Molts de nosaltres vam prendre o seguir, de petits, alguns remeis de la nostra àvia. Per exemple, ingerir alls tallats a troçets en dejú per evitar els típics refredats de la tardor o l’hivern. Doncs en Lluís va desvetllar als assistents que “si prenien all, també tallat a troçets petits, sense mastegar, empassant-los, durant uns quants dies, eliminarien el colesterol dolent”.

També va recomanar que si prenem cereals, aquest siguin integrals “perquè són els únics, va dir, que mantenen i conserven totes les propietats que la indústria alimentària s’encarrega d’eliminar”.

I va parlar també, per exemple, de les virtuts del Romero “que té la capacitat de vigoritzar i donar energia al nostre cos”.

I així durant gairebé una hora va desvetllar els efecfes que alguns aliments tenen en la nostra ment, a la sang o bé al nostre cos, destacant, entre d’altres la sal, la llet de vaca o el sèsamo.

Van ser una 60 minuts però la xerrada es podria haver allargat durant varies hores, perquè el tema era molt enriquidor en el sentit de poder conèixer de primera mà els aspectes positius i negatius per al nostre cos que ens donen els aliments que ingerim cada dia.

Finalment, va tancar l’acte el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, agraïnt la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, aprofitat la presència de les regidores Montse Mindan i Anna Jorquera, per fer possible tant la xerrada d’ahir al vespre com la 5ª edició de la Cursa de la Dona que se celebrarà diumenge a les 10 del matí al Port Esportiu de Roses.