Els treballadors de RosesNet tornen a protestar, però ara, aturant el ple de l’Ajuntament

Ple de l'Ajuntament de Roses

Els treballadors de l’empresa de neteja RosesNet  tornen a reclamar la signatura de la prorroga del conveni i la retirada d’expedients oberts a alguns dels treballadors

Ple de l'Ajuntament de RosesUnes seixanta persones, entre treballadors de RosesNet i acompanyants, van entrar a la sala de plens de l’Ajuntament, just quan es celebrava la sessió ordinària del mes de setembre, “vam entrar perquè ens van dir que no es tractaria el nostre tema, per això el nostre representant del sindicat COBAS ens va dir que entréssim per saber perquè no es parlaria, perquè no l’arreglen”, va assenyalar, Adolfo Rufian, un  dels treballadors de l’empresa.

Aquest acció va provocar que l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, interrompés el ple durant els minuts en que es va aconseguir que els treballadors abandonessin la sala.

Al vespre els treballadors de la neteja municipal es van concentrar a les portes de l’Ajuntament per reclamar, una altra vegada, la signatura del seu conveni laboral i la retirada dels expedients que l’empresa RosesNet va obrir als treballadors que es van manifestar davant la casa consistorial el passat 7 d’agost. Una concentració que tenen prevista mantenir fins al 10 d’octubre.

Aquesta acció, a l’igual que la que van fer a principis de setembre, és una mesura de protesta per part dels treballadors de la neteja, que consideren RosesNet, empresa mixta (20% pública i 80% privada) no ha signat la prorroga del conveni, i per tant, consideren que se’ls aplicarà el salari mínim interprofessional.

El conveni de la polèmica

Al 2008 es va signar un conveni de treball vàlid fins al 2012, un conveni que pel fet de no presentar-se al departament de Treball deixa de ser-ho per ser un pacte, tot i que, tant conveni com pacte, tenen la mateixa validesa jurídica.

A mitjans de 2012 el Consell d’Administració va votar per unanimitat mantenir a tots els treballadors a canvi de congelar els salaris, la qual cosa va tenir l’aprovació dels treballadors.

Els treballadors reclamaven es van manifestar a principis d’agost per reclamar la signatura de la pròrroga del conveni/pacte. Una pròrroga del conveni que, segons l’empresa, ja està signada i on es contempla l’increment del salaris l’any vinent per compensar la congelació d’aquests darrers dos anys.