Els treballs de reforma i millora de l’Escola Montserrat Vayreda no finalitzaran fins que estigui tot l’edifici en condicions

Escola Montserrat Vayreda

Els operaris de l'empresa constructora treballant en les millores de l'Escola Montserrat Vayreda

Els operaris de l’empresa constructora van començar ahir, 31 de juliol, les obres per esmenar totes les deficiències que presenta l’Escola Montserrat Vayreda

Escola Montserrat Vayreda
Els operaris de l’empresa constructora treballant en les millores de l’Escola Montserrat Vayreda

Al passat ple ordinari del mes de juliol de l’Ajuntament de Roses, celebrat dilluns, la portaveu del PSC, Olga Simarro, va assenyalar, dins el punt de Precs i Preguntes, una sèrie de deficiències a l’escola Montserrat Vayreda, inaugurada el passat mes de setembre, a l’inici del curs escolar 2017-2018. Deficiències com que “el pati està sense acabar i no disposa de zona verda amb arbres, no hi ha jocs per la mainada, que existeix una xarxa al sostre del menjador per a que hagi despreniments i, a més, han aparegut esquerdes en diferents llocs de l’escola”. Simarro va voler saber “si això se solucionarà”.

El regidor d’Infraestructures i Serveis Públics de Roses, Josep Mª Mas Blanch, va respondre puntualitzant primer, que “l’escola Montserrat Vayreda és un edifici que encara no s’ha entregat a l’Ajuntament i, per tant, no és nostre, i no ho serà fins que estigui totalment acabat.”

En una visita realitzada ahir dimarts amb el regidor per veure les deficiències que presentava l’escola, vam poder comprovar que l’empresa constructora de l’escola va iniciar, ahir precisament, els treballs per esmenar totes les deficiències. “Uns treballs els quals es va arribar a l’acord amb l’empresa, la direcció de l’escola i l’AMPA que no finalitzaran fins que estigui reparat i reformat tot allò que està malament” , va afirmar Mas Blanch.

Així, si arriba l’inici del nou curs i les reformes no han finalitzat, els operaris continuaran treballant, ja que “la direcció de l’escola ens va comunicar que no hi hauria cap problema de traslladar als alumnes a d’altres aules en el cas que fos necessari”, va assenyalar el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics.

Durant la visita d’ahir, Mas Blanch, va desvetllar que quan es va inaugurar l’escola a inicis del curs passat “van aparèixer una sèrie de defectes i el que s’anomena vicis de construcció com, per exemple, que la bobadilla d’alguns punts del sostre s’esquerdava suposant un perill pels alumnes i personal docent, per això es va instal·lar una xarxa”.

D’altres deficiències que han aparegut durant el darrer curs escolar és que el sauló del pati interior s’ha aixecat massa, el que provoca que les reixes d’aigües pluvials queden elevades, i quan plou el pati queda inundat d’aigua. Pel que fa al parc infantil encara s’ha de plantat tot el arbrat i posar els jocs infantils del quals ja disposa l’Ajuntament.

I en alguns punt de l’escola, per exemple, s’han de reforçar les bigues del sostre, en definitiva són defectes de construcció que poden aparèixer en qualsevol obra, i dels quals és la Generalitat la encarregada d’esmenar-los.