Cinema a la Fresca

Els Últims Ànecs volen marcar una època al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2022
Tres ànecs d'època

Official Dealer Gas Monkey GarageAl menys és la intenció d’aquesta colla, ja que els membres de Els últims ànecs aniran disfressats d’època, és a dir, tipus comtes barroc del segle XVII que es veuen molt pels Carnavals de Venècia

Cinc anys porta Els Últims Ànecs com a colla del Carnaval de Roses, tot i que aquest any serà el quart que desfilaran per l’Avinguda de Rhode (ja sabeu, no, perquè no van desfilar l’any passat?). I tot que en el seu any de naixement van anar de soldats imperials de La Guerra de les Galaxies, els ànecs, posteriorment, es van decantar per la música, primer de la mà de Freddie Mercury, on van guanyar el segon premi a la millor coreografia, i un any després amb el ritme de Michael Jackson.

Una música que en el Carnaval d’enguany, excepcional com ell sol, han decidit deixar de costat perquè Els Últims Ànecs volen marcar una època, “bé, aquest any hem triat anar d’època, de comtes barroc rotllo Carnaval de Venècia, perquè nosaltres escollim la disfressa en funció que doni molt de joc alhora de fer la desfilada”, va afirmar l’Adrià Giner, un dels cap de colla de Els Últims Ànecs.
Una disfressa que, en principi, “no era la nostra primera intenció, però tal i com ha anat la situació al final vam decidir agafar una de més senzilla, no tant treballada, que ja la teníem, però que la deixarem per l’any que ve”.
Sí, per l’any que ve, perquè ens fan dir Els Últims Ànecs, però d’últims no tenen res, perquè “ja tenim tot pagat pel Carnaval de Roses 2023, que tenim una disfressa molt xula que la volem lluir en un Carnaval normal”, va desvetllar Giner.

Així que enguany es tracta d’estalviar el màxim possible. Un estalvi que comença pel lloguer de la nau, “que ens hem estalviat perquè tenim la carrossa a Llers, en la nau d’un amic. Sí, està lluny, però ens estalviem uns diners importants i ja l’any vinent tornarem a Roses” va dir el cap de colla de Els Últims Ànecs. Menys mal que aquest amic no té una nau a l’Albera…

Un estalvi que continua amb la disfressa, que “enguany es comprada i m’agradaria que ho remarquessis això, no ens agrada gens, som anti compra, però parlant amb la modista ens va dir que era molt just per tenir-les totes fetes, a més que és molta més despesa, i al final vam trobar una que per qualitat-preu paga la pena”, var explicar Giner per afegir que “tot i que, ho recalco, no ens agrada gens comprar la disfressa”.

Cal destacar que una de les coses que menys els hi agrada als membre de la colla Els Últim Ànecs, vaja, que pràcticament l’odien, és haver de comprar la disfressa.

I tornant a la carrossa, com aniran d’època, “estem intentant que sigui un palau d’abans -del segle XVII quan hi havia de comtes barrocs- on es feien els grans balls”.

Una carrossa en la que els ànecs van començar a treballar un cop el Consell de Carnaval va decidir tirar endavant la festa de disfresses, “no volíem començar perquè després es digués que no es feia, per això, un cop pressa la decisió ens vam posar a mirar disfresses i treballar en la carrossa”.
Decisió que es va prendre, pràcticament, a última hora quan moltes poblacions ja havien anunciat que ajornaven o anul·laven el seu. “Estic súper content i celebro i agraeixo al Consell de Carnaval que hagi decidit tirar-ho endavant, crec que és una aposta molt valenta, molt arriscada també, però crec que anirà molt bé”, va puntualitzar el cap de colla de Els Últims Ànecs.

En total seran un xic més de 40 els rosinc i rosinques que aniran vestits d’època pel Carnaval de Roses. Seran un comtes barrocs molt ballarins, ja que “estem assajant una coreografia”, amb la qual intentaran reeditar l’èxit, tot i que enguany no hi ha premis, que van tenir fa tres anys amb en Freddie Mercury.
Més de 40 comtes barrocs que paguen una quota de 150 euros, amb els quals els hi entra tot: la disfressa (que no els ha agradat gens ni mica haver-la hagut de comprar), la decoració de la carrossa, el menjar, beure, saltar, riure, passar-s’ho bé i, sobretot, i el més important, el lloguer de l’helicòpter, després de fracassar les negociacions amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, per poder transportar la carrossa des de Llers a Roses per poder desfilar.