Els usuaris de la Residència Pi i Sunyer de Roses ja han començat a rebre les visites dels seus familiars

Residència Pi i Sunyer de Roses

La Quimeta Carbó durant la visita que ha fet al seu pare, Josep Carbó a la Residència Pi i Sunyer de Roses

Amb l’entrada de la Fase 2 del desconfinament la Residència Pi i Sunyer de Roses ha començat a rebre la visita de familiars

El dia 12 de març passat, dos dies abans de decretar-se l’estat d’alarma per la crisi sanitària del coronovarius, la Residència Pi i Sunyer de Roses va tancar les seves portes a les visites dels familiars dels residents com a mesura de prevenció.
Des de llavors, la comunicació entre usuaris de la Residència i familiars ha estat via telefònica o vídeo-conferència, per la qual cosa la direcció del centre va posar a disposició dels residents.

I avui, coincidint amb l’entrada Fase 2 del desconfinament progressiu a la nova normalitat, 80 dies justos desprès, els rosincs i rosinques han començat a visitar als seus familiars a la Residència Pi i Sunyer.

Unes visites que, tot i això, segueixen “unes nomes de seguretat que rebem per part del Departament de Salut de la Generalitat, i per això hem modificat la sala d’activitats, que hem dividit en dos per poder fer visites simultànies. Els visitants, després de signar una documentació i prendre-les la temperatura, s’han de rentar les mans i la sola de les sabates i tot seguit, tant el visitant com el resident, se senten en una taula separats per una distància de dos metres”, ha explicat el director de la Residència Pi i Sunyer, Josep Marés.

I entre les persones que han visitat avui a un familiar de la Residència ha estat la Quimeta Carbó, la qual ha anat a visitar al seu pare, en Josep Carbó, un rosicn que el passat 19 de març va complir 99 anys, en ple confinament i que ha assegurat que “el 4 de juliol farà 4 anys que soc aquí a la Residència i estic molt bé, molt a gust, el que passa és que ara no podíem venir a veure’m”.

“L’últim cop que el vaig veure va ser aquella setmana quan van decretar l’estat d’alarma, d’això fa dos mesos llargs, i ja tenia ganes tornar a veure’l, com ell a mi”, ha afirmat” la Quimeta, per afegir que “fins ara, l’única comunicació que hem tingut ha estat per via telefònica cada setmana”, assegurant que ha trobat al seu pare, “bé, igual que sempre”.

Horaris de matí i tarda de dilluns a divendres, i de matins els cap de setmana

Els horaris programats pel centre geriàtric van des de les 9:45 fins a les 17.45 hores, dividides en franges de mitja hora de dilluns a divendres, i de les 9:45 fins a les 12:30 hores els caps de setmana.

Un únic membre de la família pot fer la visita

Una de les mesures de seguretat que ha aplicat la Residència Pi i Sunyer seguint el protocol és que “només un membre de la família pot fer la visita un cop a la setmana durant 15 dies, passat aquest temps ja ho podrà fer un familiar, perquè el protocol de seguretat diu que ha de ser el mateix durant dues setmanes”.

Tres familiars junts durant la Fase 3

Quan la Regió Sanitària de Girona i, per tant, Roses, passi a la Fase 3, seran tres familiars que podran visitar a un resident del centre geriàtric i no caldrà tenir una sala condicionada per a tal menester.

Aquest vídeo ha estat realitzat per la Residència Pi i Sunyer per celebrar que han obert les seves portes per rebre visites, però també, i el més important, com diuen tres residents, que hem de continuar amb les mesures de prevenció dictades per les autoritats sanitàries.