Suquet de peix de Rose

Els usuaris del CAR Jove de Roses ofereixen un espectacle genial al Teatre Municipal

I Mostra de Tallers del CAR
Aspecte que oferia el Teatre Municipal durant la representació de l'obra 'Ramon'

Alumnes del cursos que s’ofereixen a l’espai jove de Roses mostren el seu talent a la 1ª Mostra de Tallers del CAR

I Mostra de Tallers del CAR
Aspecte que oferia el Teatre Municipal durant la representació de l’obra ‘Ramon’

S’olorava l’èxit de la 1ª Mostra de Tallers del CAR minuts abans d’iniciar-se. La quantitat de públic que va assistir al Teatre Municipal, superant les expectatives dels organitzadors, així ho feia preveure.

I no va defraudar. El públic s’ho va passar genial. Però el més important no va ser això. El realment nou, sobretot pels vilatans que potser tenen una idea preconcebuda i equivocada del que el CAR Jove és un lloc per passar l’estona, les hores perdudes, és comprovar que estaven totalment equivocats, ja que van poder descobrir, constatar, que Roses té molta sort de poder disposar d’un espai com aquest on els joves “i no tant joves”, poden jugar, conviure, compartir i, sobretot, aprendre a realitzar un curtmetratge, aprendre a cantar, aprendre fer teatre o aprendre a tocar un instrument, entre d’altres moltes activitats.
I tot amb mol de talent, com el que van demostrar els principals protagonistes d’aquesta 1ª Mostra de Tallers del CAR, els joves i no tan joves de Roses. “És el que volem ensenyar en aquesta Mostra, que veieu el que s’està fent, el que s’està treballant, la implicació dels usuaris del CAR per ser un lloc d’educació, jocs, cultura i convivència”, va afirmar la regidora de Joventut, Anna Jorquera.

El responsable del CAR Jove de Roses, és a dir, l’Ajuntament “va apostar per la Joventut quan vam entrar a governar i vam apostar pel CAR, i no va ser fàcil, però ara es veuen els resultats”, va remarcar l’alcaldessa Montse Mindan.

I Mostra de Tallers del CAR
El grup rosinc De-Mentes durant la seva actuació

Un espai on al setembre passat el dinamitzador juvenil Jordi Abadal i els dos integrants de Llegendària Lleure, la Rosa Cruzado i en Nèstor Morales van iniciar una sèrie de cursos i de tallers amb l’objectiu que tothom faci ús de l’espai però no només per jugar o passar l’estona, sinó per participar, aprendre i enriquir les seves relacions socials i culturals, “i vam crear un equip de treball, que havia desaparegut, amb la Rosa i el Nèstor amb l’objectiu que el CAR sigui un referent en el lleure, en formació i en informació, com punt d’informació juvenil”, va destacar Abadal.

CAR Jove, un tresor educatiu, cultural, de formació i de convivència

Així, van organitzar, entre d’altres, un Taller de tècniques audiovisuals impartit per Karxofa Films, una Aula de Cant que va oferir la cantant Rusó Sala, un Taller de Música que va ser la llavor de la creació del grup musical De-Mentes, i una Aula de Teatre impartit per l’Anna Vicens i l’Ignasi Tomàs, director del Grup de Teatre de Roses.

I el que el públic va poder veure i gaudir va ser el resultat d’aquests cursos. El respectable va comprovar el talent que atresora els joves, i no tan joves, de Roses, primer amb la visualització del curtmetratge que van realitzar amb motiu del Dia Mundial contra la SIDA.

Tot seguit amb l’actuació del grup de música que s’ha creat al CAR i que ja ha composat temes propis. Un grup que és diu De-Mentes, i a poc que tinguin sort potser donin que parlar d’aquí un futur no molt llunyà.

La Rusó Sala amb els participants de l'Aula de Cant
La Rusó Sala amb els participants de l’Aula de Cant

En tercer lloc, amb l’obra de teatre ‘Ramon’, on el assistents s’ho van passar d’allò més bé al esdevenir protagonistes inesperats de la peça teatral.
I per últim, tothom va comprovar en primera persona el bé que ha treballat la Rusó Sala les veus dels participants de l’Aula de Cant.

Roses té un tresor educatiu, cultural, de formació i de convivència que segurament moltes altres poblacions desitjarien tenir. I molts rosincs i rosinques ho desconeixen encara.