Els Vailets de l’Empordà celebren el seu 6è aniversari del seu Bateig amb una diada castellera a Castelló d’Empúries

Els Vailets de l'Empordà

Els Vailets de l'Empordà van celebrar el passat diumenge el 6è aniversari del seu bateig com a colla castellera

Una diada castellera en la que Els Vailets de l’Emporddà van estar acompanyats de la colla de les Gavarres, la Jove de L’Hospitalet i la colla castellera de l’Alt Maresme

Els Vailets de l'Empordà
Els Vailets de l’Empordà van celebrar el passat diumenge el 6è aniversari del seu bateig com a colla castellera

El passat diumenge la colla castellera Els Vailets de l’Empordà de Castelló d’Empúries va celebrar el 6è aniversari del seu bateig, com a colla castellera, amb una diada que es va portar a terme a lap porta de la Basílica de la Vila Comtal i en el que van participar els castellers de Les Gavarres, de l’Alt Maresme i la colla Jove de l’Hospitalet.

Les 4 colles acompanyades van estar acompanyades pels Amics de Llers, els GraLlers que fan el honor de tocar el toc de gralla sempre que poden.

Després de la cercavila fins a la plaça de la Basílica, la diada es va iniciar amb una ronda conjunta de pilars de 4. Els castellonins obrien la primera ronda amb una torre de 6 ben treballada i amb una mainada valenta. Un bon inici de diada, però calia continuar la feina.

La segona ronda esperava els blau cels amb el 4 de 6 amb molta força a la pinya i el tronc.

Malauradament, els Vailets de l’Empordà no van poder descarregar el 3 de 6 amb agulla que portaven en tercera ronda malgrat haver-lo assajat molts dies, es va quedar en intents desmuntats. 

La colla Jove de l’Hospitalet va descarregar 3 pilars de 4 a cada ronda degut a alguna baixa de última hora que els va impedir portar els castells que acostumen a descarregar.

Pel que fa la colla de l’Alt Maresme, van començar amb un 3 de 6 seguit d’un 3 de 6 amb agulla i acabaven amb una torre de 6

Finalment, els castellers de les Gavarres van descarregar 2 pilars de 4
Les 4 colles van tancar la diada d’aniversari amb un castell de germanor i pilars de mainada com a  última ronda abans de dinar tots junts a la sala polivalent.