Els Vailets de l’Empordà compleixen 5 anys de vida

Els Vailets de l'Empordà

Un dels castells que van fer els Vailets de l'Empordà per celebrar els cinc anys del seu bateig

Els Vailets de l’Empordà celebren el 5è aniversari del seu Bateig amb una magnífica diada a Castelló d’Empúries

Els Vailets de l'Empordà
Un dels castells que van fer els Vailets de l’Empordà per celebrar els cinc anys del seu bateig

El passat diumenge els Vailets de l’Empordà van celebrar el 5è aniversari del seu bateig creació amb la colla castellera de Castelldefels, la Jove de L’Hospitalet i la colla castellera de Mollet.
Una diada d’aniversair que Inicialment prevista davant de la Basílica Santa Maria de Castelló d’Empúries, però que finalment es va desenvolupar a la sala polivalent de la Vila Comtal a causa de la pluja.

La diada es va iniciar amb una ronda conjunta de pilars. Els castellonins es van presentar amb 2 pilars de 4 simultanis, obrint la primera ronda amb una torre de 6 ben treballada gràcies a una mainada valenta i uns grallers que portaven molts mesos esperant aquest dia, després d’haver recuperat un tabal.
La segona ronda els blau cel van construir un 3 de 6 amb agulla, el primer de la temporada que van superar amb esforç. Un castell que va fer evident que quan els castellers volen, poden.

Els Vailets de l’Empordà van encarar la tercera ronda descarregant un 4 de 6 amb molta força a la pinya i el tronc.

Per acabar, van descarregar un pilar de 5, que va ser la cirereta als objectius que tenia la colla estrenant la seva enxaneta més petita.

Després de les seves rondes de pilars, els castellers de de Mollet van descarregar un parat 3 de 7 seguit d’un 3 de 6 amb agulla i la torre de 6 i un pilar de 5.

La colla de Castelldefels van començar amb un 4 de 7,  un 3 de 7, per acabar amb un  amb un 3 de 6 aixecat per sota.

Els castellers de la Jove de L’Hospitalet va descarregar una torre de 6 i un 3 de 6 en la segona ronda. Degut a algunes baixes de última hora en el seu tronc, no van poder tancar la tercera ronda amb el 3 de 6 amb agulla que tenien previst descarregar.

Les 4 colles van tancar aquesta diada magnífica diada d’aniversari, passada per aigua, amb una última ronda de pilars abans de dinar tots junts a la sala polivalent, esdevenint, sens dubte, un gran dia casteller que va permetre recuperar il·lusió, castells i bones sensacions en terres empordaneses.