Els Vailets de l’Empordà completen una bona actuació castellera a Tordera

Els Vailets de l'Empordà fent un pilar de 5 / Foto: Sheila Hardie

Els Vailets van tornar la visita que els castellers Els Maduixots de l’Alt Maresme van fer a principis d’aquest mes

Els Vailets de l'Empordà
Els Vailets de l’Empordà fent un pilar de 5 / Foto: Sheila Hardie

El passat dissabte 22 d’agost, la colla castellera Vailets de l’Empordà va viatjar fins a la població barcelonina de Tordera per participar a la diada organitzada pels castellers de l’Alt Maresme, els Maduixots, tornant així la visita que aquests van fer a Castelló d’Empúries a principis del mes d’agost.

Amb una plaça plena de gom a gom, els castellonins començaven la diada amb dos pilars de 4, al mateix temps que els Maduixots entraven a la Plaça de l’Església amb un pilar caminat.

Després dels pilars, es va iniciar una ronda de castells amb molt bona sintonia entre els castellers de les dues colles. Així, els Vailets arrancaven la tanda amb un 4 de 6 que, tot i que es va fer una mica llarg, va ser descarregat sense problemes pels empordanesos. Per la seva banda, els Castellers de l’Alt Maresme van encetar ronda amb un 5 de 6 descarregat.

Tot seguit, els Vailets de l’Empordà van realitzar un dels seus castells amb agulla que fan sempre en cada actuació. I en aquesta va ser el torn del 3 de 6 amb agulla, que va precedir a un 3 de 6, amb un tronc farcit del jovent de la colla.

Per la seva banda, els Maduixots van completar una molt bona diada amb dos intents de 4 de 7, que varen desmuntar quan la mainada ja estava gairebé col·locada per carregar-lo. Seguidament, van tancar el seu lot amb un 4 de 6 amb agulla, molt celebrat pels membres de la colla i aplaudit pel públic aplegat a la plaça del poble.

A l’última ronda de pilars, i per acabar la diada, tant els Vailets de l’Empordà com els Maduixots del Maresme, van finalitzar la seva actuació amb la descarregada dels seus respectius pilars de 5, davant d’un públic entusiasmat, que encara va poder veure com la colla amfitriona descarregava dos pilars de 4 més.