Els Vailets de l’Empordà descarreguen el 5 de 7 per acabar la temporada

Vailets de l'Empordà

Els Vailets de l'Empordà en una actuació a les portes de la Basílica de Castelló d'Empúries / Arxiu

Els Vailets de l’Empordà acaben el 2015 descarregant 3 castells de màxima dificultat

Vailets de l'Empordà
Els Vailets de l’Empordà van protagonitzar un final de temporada apoteòsic a casa seva / Foto: Sheila Hardie

Grandíssima diada castellera la que es vas viure aquest passat diumenge a Castelló d’Empúries. Els Vailets de l’Empordà van organitzar la seva diada de final de temporada davant de la Basílica del seu municipi, plaça on van iniciar la temporada al mes de març, amb la diada del seu bateig.

Una diada castellera de comiat en la que els castellonins van estar acompanyats dels Castellers de Castelldefels i Els Espertxats de l’Estany.

Per començar l’actuació, la colla castellonina sortia a plaça amb el pilar caminat, que girava a banda i banda de la plaça, plena de gom a gom. Seguidament, els blau cel aixecaven un emotiu pilar de 4 de dol, homenatge a la Regidora del poble Antònia Carbonell, que ens va deixar a causa d’una malaltia.

I sense més dilacions, els Vailets de l’Empordà es van disposar a descarregar allò que havien estant assajant tant de temps, el 5 de 7. Mai ho havien intentat, i ara el dia, el moment de fer una cosa gran pels Vailets.
I ho van aconseguir, amb una mica de nervis però estables i segurs, la colla va descarregar el castell deixant anar l’eufòria continguda i celebrant així el que els havia suposat moltes, moltes hores d’entrenament.

I els Vailets van continuar així, sense baixar el seu ritme, ja que tot seguit la colla castellonina va recuperar els castells de set pisos amb agulla, sent el torn de 3 de 7 amb agulla. A segona ronda, els blau cel van aixecar aquesta construcció que no es veia a plaça des del passat mes de juliol. Tot i que es va obrir una mica de terços va ser molt treballar durant la baixada, aconseguint descarregant-lo en mig de l’ovació del seu públic.

Per acabar la ronda de castells, els castellonins van descarregar un 4 de 7 amb agulla, molt sofert i treballat, però que varen saber remuntar sense deixar escapar l’oportunitat de tancar el que ja és, sens dubte, la millor diada de la seva història dels Vailets de l’Empordà, els quals van finalitzar la diada amb un vano de 5, 4 pilars de 4, i una grandíssima festa al seu local d’assaig, amb un gran dinar i balls.

Els de la camisa blau cel tanquen la temporada superant-se a sí mateixos i mantenint el nivell de ser capaços de portar a plaça 3 castells de 7 pisos en una mateixa diada.

Per la seva banda, els Castellers de Castelldefels van portar a plaça dos pilars de 4, el 3 de 6 amb agulla, la torre de 6, el 4 de 6 i un pilar de 5, completant una bona actuació. També va ser una diada excel·lent pels Espertxats de l’Estany. Els banyolins van marxar de plaça descarregant un pilar 4, un 3 de 6 amb agulla, una 4 de 6, un 3 de 6 i un pilar de 4.
Totes dues colles van rebre un fort aplaudiment del públic castelloní.