Els Vailets de l’Empordà participen a Guissona en una diada castellera apoteòsica

Els Vailets de l'Empordà

Els Vailets de l'Empordà en plena construcció del 2 de 6

Els de la camisa blau cel, la Colla Margeners de Guissona i els Castellers de Cerdanyola van oferir una jornada memorable de castells

Els Vailets de l'Empordà
Els Vailets de l’Empordà en plena construcció del 2 de 6

El passat dissabte els Vailets es van desplaçar fins a la localitat lleidatana de Guissona per participar a la diada organitzada pels castellers locals, els Margeners, tornant així la visita que els lleidatans van fer el passat mes de març, durant la diada del bateig des de Castelló d’Empúries. Els Castellers de Cerdanyola van completar el cartell de la jornada, que va resultar apoteòsica.

Pocs, ja que els Vailets es van presentar a la Segarra amb moltes baixes, però valents perquè els de la camisa blau cel van sortir a plaça amb la convicció de tornar a tancar una bona actuació.
I dit i fet.

Prescindint de l’habitual primera ronda de pilars, els castellonins van començar la seva demostració pujant al seu marcador la descarregada del 3 de 6 amb agulla. Ferms de dalt a baix i controlant bé les batzegades, Els Vailets pujaven el castell sobre una pinya forta i ben tancada, que superava el repte amb l’últim esforç d’aguantar l’agulla per escoltar com el públic lleidatà aplaudia de valent aquesta primera construcció.

A la segon ronda va venir el plat fort de la tarda, la torre de 6. Segurs i molt concentrats amb el que tenien entre mans, la colla va descarregar la construcció amb l’emoció d’haver aconseguit de nou aquest castell, amb autèntics especialistes a les seves files i una pinya forta i estable, que va saber conjugar l’experiència dels membres de la colla desplaçats fins Guissona amb la força dels membres de les altres colles, que van voler donar el seu cop de mà.

Per tancar la ronda de castells, els blau cel van descarregar el 3 de 6, amb un tronc farcit de jovent de la colla. Amb alguns tremolors durant la carregada, però gens dubitatius en l’execució, la colla castellonina va seguir donant oportunitats als seus membres més joves, el quals, molt contents amb la feina realitzada, es troben cada cop més engrescats en ser la continuïtat generacional que la colla necessita.

Els Vailets de l’Empordà van acabar la seva participació amb 2 pilars de 4 simultanis.

Per la seva banda, els amfitrions, la Colla Margeners de Guissona, van completar una fabulosa diada amb grandíssims registres al seu marcador. Així, la colla de la camisa marró portava a la seva plaça un 4 de 7 amb agulla, un 3 de 7 aixecat per sota, un 4 de 7 i un vano de 5, amb les sonades ovacions del seu públic.

També els castellers de Cerdanyola poden dir que varen sortir de plaça amb uns registres impressionants. Últims en el torn, però molt ferms, els verds pujaven al marcador les descarregades del 3 de 7, el 4 de 7, el 3 de 6 amb agulla i un pilar 5.

Ara, els Vailets de l’Empordà tenen a l’horitzó la seva diada final de temporada que se celebrarà el proper 9 de novembre i on buscaran tancar l’any amb construccions de 7 d’alt nivell.