Els Vailets de l’Empordà tanquen el mes d’agost a la Festa Major l’Escala

Vailets de l'Empordà

Els Vailets de l'Empordà durant la seva actuació a la Festa Major de L'Escala

Els Vailets en aquesta actuació a l’Escala van incorporar de manera definitiva el 3 de 6 aixecat per sota al seu repertori

Vailets de l'Empordà
Els Vailets de l’Empordà durant la seva actuació a la Festa Major de L’Escala

El passat dissabte, 29 d’agost, els Vailets de l’Empordà van tornar a l’Escala per participar en els actes d’inici de la Festa Major de la localitat. Després del pregó portat a terme pel director de la Fundació Mascort, Jordi Sargatal, els castellonins arrancaven la seva demostració a la Plaça de l’Ajuntament, que, per segon any consecutiu, el públic va omplir per presenciar l’actuació dels blau cel.

Com ja és habitual en les actuacions dels Vailets, la diada la van iniciar amb dos pilars de 4 simultanis, que giraven a l’hora per arrancar la primera ovació de la tarda.

L’actuació va continuar amb la torre de 6, castell que els Vailets no portaven a plaça des del passat dia 9 d’agost, a la Festa Major de Castelló d’Empúries. Tot i això, la construcció es va descarregar amb molta solidesa, donant la confiança als castellers altempordanesos per encarar la resta de la diada.

Espectacular va ser el segon torn de la tanda de castells, on els de la camisa blau cel van portar de nou a plaça el 3 de 6 aixecat per sota, que superant un desequilibri durant la carregada, la colla empordanesa va tornar a anotar al seu marcador aquesta construcció, la qual va arrancar l’aplaudiment més sonat de tota la diada, i que ja han incorporat de forma definitiva els Vailets al seu repertori.

Per tancar ronda, el jovent de la colla va tenir a tenir la seva oportunitat amb el 4 de 6. Malgrat la seva inexperiència, els joves castellonins semblen tenir cada cop més dominada aquesta construcció, que porten a plaça amb molta decisió.

Última ronda de pilar per acabar la diada i un nou pilar de 5 que els Vailets descarregaven a plaça. Aquesta vegada, però, amb cares noves al tronc que, tot i que es mostrava tremolós, va saber aguantar fins el final. Acabava l’actuació amb un últim pilar de 4 descarregat.

I per acabar la diada els Vailets de l’Empordà van descarregar un nou pilar de 5 a l’última ronda de pilars. Un castell que va presentar cares noves al tronc que va saber aguantar fins el final, tot i que el alguns moments es va mostrar tremolós.
I finalment amb un últim pilar de 4 descarregat, els de la camisa blau cel van donar per acabada una bona actuació castellera per la Festa Major de l’Escala.