Empordà World

Article d’opinió de Miquel Gotanegra

Divendres passat a Catalunya ens vam llevar amb una bona notícia. La Generalitat anuncia una inversió milionària a Tarragona; 4.700 milions d’inversió i 40.000 llocs de treball (directes i indirectes), parcs temàtics, hotels, casinos… Un projecte de La Caixa i un grup inversor privat. Torna a ploure sobre mullat. Ja és la segona vegada que una gran inversió d’aquestes característiques va a parar al mateix territori. Per altra banda, feina ben feta pels qui ho han gestionat.

Ara és el moment que des de l’Alt Empordà també reivindiquem el que ens pertoca. Tenim tots els elements necessaris perquè la nostra comarca sigui considerada la Provença catalana. Un Museu Dalí, tres parcs naturals, una de les badies més maques del món, una reputació gastronòmica de primer nivell, una BulliFoundation a punt de néixer, un patrimoni cultural envejable, … aquest -amb molts altres elements que poden sumar-s’hi- és el nostre parc temàtic “natural” i ara és l’hora de posar-lo en valor. Els parcs naturals s’han de convertir en un veritable atractiu turístic i hem de reclamar a les administracions que les infraestructures estiguin a l’alçada; per exemple, el desdoblament de la N-II, la sortida de Figueres Nord a l’AP7 i una bona xarxa de telecomunicacions són avui per avui imprescindibles.

Només així, l’Empordà, amb la creativitat de la seva gent, el treball conjunt dels empresaris i el suport de l’administració, podrà convertir-se en el destí d’excel·lència turística de Catalunya. De la mateixa manera que Lluís Tolosa comentava a la inauguració de la Mostra del Vi de Figueres que  “a l’Empordà només hi ha vins bons i vins extraordinaris”, l’Empordà ja és un bon destí, però amb la implicació de tots serà un destí extraordinari.

Miquel Gotanegra

President Estació Nàutica Roses-Cap de Creus / Roses Comerç