Empresaris empordanesos faran un estudi per conèixer l’impacte socioeconòmic del PRUG

Pla Rector d'Ús i Gestió del Parc Natural de Cap de Creus

Un moment de la reunió que van mantenir els empresaris empordanesos

Els empresaris segueixen esperant que els convoqui el conseller Josep Maria Pelegrí per debatre el document i presentaran més d’un miler d’al·legacions

Pla Rector d'Ús i Gestió del Parc Natural de Cap de Creus
Un moment de la reunió que van mantenir els empresaris empordanesos

El sector empresarial empordanès ha acordat, en una reunió convocada per l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i celebrada ahir al vespre a Roses, fer un estudi per saber l’impacte socioeconòmic que podria tenir la implantació en el territori del pla rector d’ús i gestió de l’àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus (PRUG) tal i com està plantejat ara mateix. Aquest estudi “que va molt més enllà de les al·legacions” l’encarregarà en els propers dies l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus per tenir el més aviat possible les conclusions. Els empresaris consideren “imprescindible” disposar d’aquest informe per demostrar, “amb dades fidedignes els llocs de treballs exactes que quedarien afectats, i el que suposaria que no poguéssim fer la nostra activitat en l’àmbit marí del Cap de Creus, si el pla tirés endavant”, va manifestar el president de l’Estació Nàutica, Miquel Gotanegra, el qual va destacar que “s’ha de buscar la manera que sigui compatible la preservació del Parc Natural de Cap de Creus i que la gent del territori es guanyi la vida”.
Així mateix, el sector empresarial demanarà la col·laboració dels ajuntaments de Roses, Cadaqués i Port de la Selva per finançar l’estudi.

A reunió també es va decidir presentar tantes al·legacions com sigui possible contra el PRUG: a títol personal, empresarial, d’entitat i per mitjà dels ajuntaments. Es calcula que des del sector empresarial empordanès es poden arribar a presentar més d’un miler d’al·legacions abans del 25 de novembre que és, per ara, el termini establert. L’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus coordinarà la presentació d’al·legacions de les empreses associades per mitjà d’un document que s’adaptarà a l’escrit que vulgui presentar cada empresa.

Els empresaris encara esperen que el conseller Josep Maria Pelegrí els concreti una data per reunir-se. La petició la van fer el passat 27 d’octubre i encara estan pendents de la trobada.

Durant la reunió d’ahir a Roses es va acordar demanar que el consell comarcal de l’Alt Empordà doni suport a les al·legacions que es presentaran. L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, present a la reunió, es va comprometre a fer de mitjancera per fer arribar aquesta petició.

Els empresaris també volen demanar que el consell comarcal de l’Alt Empordà aprovi una moció contra el PRUG .

A la reunió s’ha reiterat la necessitat que es convoqui el consell de cooperació ja que l’última trobada es va fer al 2001. Consideren que aquest organisme hauria de participar juntament amb la Junta Rectora del Parc en la redacció del PRUG.

A la reunió d’ahir van assistir una quarantena de persones en representació d’unes 400 empreses . Aquesta és la segona trobada que fan a Roses els empresaris afectats pel PRUG organitzada per l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus.

Els empresaris consideren insostenible per l’economia del territori el pla que consideren que s’ha fet d’esquenes al sector. Asseguren que l’activitat que fan és incompatible amb les limitacions que es volen establir.