Fira de la Rosa de Roses

En cremar al “tiu” que portava més festa es va haver de donar per finalitzar el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2023
El Rei Carnestoltes del Carnaval de Roses va tornar a acabar a la foguera

Amb el seguici mortuori i la posterior cremada d’un Rei Carnestoltes amb més marxa i festa que es recorda en anys es van donar per finalitzats 5 gran dies de festa del Carnaval de Roses

No es recorda a Roses un Rei Carnestoltes amb festa, marxa i alegria que el que ha tingut el Carnaval de Roses d’enguany. No sabem si ell, en ser conscient, que li quedaven els seus últims 5 dies de vida, va decidir viure’ls a tope, perquè en cap moment va deixar de saltar, ballar, i fer broma amb la disfressa que portava.
No sabem si anava a piles o li donaven corda cada cert temps els membres de la seva colla, la Scargottins, però el cert és que en José Angel Piñeiro, el rosinc que ha representat al Rei Carnestoltes durant els 5 dies de Carnaval no va parar quiet en cap moment.
Fins, ahir, poques hores abans de ser cremat, durant l’arròs del Carnaval es va portar un altaveu per, acabat de menjar-se l’arròs, oferir una sessió de ball a tots els comensals.

Tot i això, no es va lliurar de la foguera. La pena durant el seguici mortuori va ser molt sentida pels moltíssims participants de la festa de disfresses veien que se’n anava el personatge que més festa havia posat durant aquests dies de Carnaval.

Fins i tot, els i les integrants de la seva colla, que anaven disfressats de bomberes, van intentar salvar-lo del foc, però no va ser possible, i el Rei Carnestoltes va ser devorat per les flames donant això per finalitzar un gran Carnaval de Roses 2023, possiblement el millor, també, dels darrers anys.