En Ferdy arriba a Posadas, Córdoba, per finalitzar avui el seu viatge solidari a la Basílica de la Macarena de Sevilla

De Roses a Sevilla en bicicleta

En Ferdy amb els ciclistes del Club MTB Mengibikes / Foto: Jona Fernández

Etapa curta però molt dura la que va viure Juan M. Fernández en la penúltima jornada del seu viatge solidari

De Roses a Sevilla en bicicleta
En Ferdy amb els ciclistes del Club MTB Mengibikes

Amb la que va fer entre València i Casas-Ibañez passant per Requena, l’etapa d’ahir, entre Mengibar (Jaén) i Posadas (Córdoba), va ser la més curta i a la vegada més dura del viatge solidari que Juan M. Fernández, Ferdy, va iniciar tot just avui fa una setmana.

El regidor de Festes i Carnaval de Roses acompanyat del seu fill, en Jona Fernández, no van sortir de Mengibar fins les 10 del matí, ja que “va venir a veure’ns una periodista del diari de Jaén que ha volgut ressò d’aquest viatge”.

Un cop fet l’entrevista en Juan M. Fernández i Jona (amb la furgoneta de la ‘Drogueria Ferdy’), acompanyats d’un grup de ciclistes del Club MTB Mengibikes, entre d’ells el seu cosí van sortir sota la pluja de la població de Jaén en direcció a Andújar, poble en els ciclistes de Mengibar van tornar cap a casa.

I a partir d’Andújar la previsió era arribar a Ècija, població sevillana on estava marcat acabar la setena i penúltima etapa, però que finalment no va poder arribar perquè “vam haver d’anar per la via de servei, ja que no ens deixaven circular per l’autovia amb la bicicleta, i aquest vial està ple de sots, esvorancs, i molt de fang, per la qual cosa havíem d’anar molt a poc a poc ja que per aquí no passen ni els burros ni les cabres”, va explicar en Ferdy.

De Roses a Sevilla en bicicleta
Juan M. Fernández acabant de sopar amb el seu fill, en Jona Fernández, a Posadas, Córdoba

I com la marxa era molt lenta se’ls va fer de nit i encara els quedava molts de quilòmetres fins arribar a Ècija, “i ja portàvem 1 hora i mitja circulant de nit i no he volgut arriscar més i ens hem parat a Posadas”.

Una etapa que l’havia de fer “en 5 o 6 hores com a molt” i va estar a sobre de la bicicleta unes 10 hores esdevenint en la més dura, juntament amb la quarta etapa, del seu viatge solidari en favor de la Fundació Roses contra el Càncer.

I avui “li posaré la puntilla final al viatge”, amb una etapa d’aproximadament 110 quilòmetres que li portarà a la basílica de Santa María de la Esperanza Macarena, “on li posaré a la Verge un ram de flors de part de la Fundació Roses contra el Càncer i mia, per suposat”.

Una última etapa que en Ferdy té previst finalitzar entre les 2 i les 3 de la tarda.