Fira de la Rosa de Roses

En Ferdy es presenta davant la Verge de la Macarena de Sevilla després de més de 1.300 km en bicicleta des de Roses

De Roses a Sevilla en bicicleta
Juan M. Fernández, Ferdy, a la Basílica de la Vergfe de Macarena de Sevilla

Juan M. Fernández, Ferdy, assoleix el seu objectiu d’anar de Roses a Sevilla en solidaritat amb la Fundació Roses contra el Càncer

De Roses a Sevilla en bicicleta
Juan M. Fernández, Ferdy, a la Basílica de la Vergfe de Macarena de Sevilla

La seva idea era anar en bicicleta a veure la Verge de la Macarena de Sevilla i fer-li entrega d’un ram de flors. Una ofrena per agrair-li, com a persona creient que és, l’ajuda que ha rebut en moments delicats de la seva vida, com per exemple un problema greu de salut que va patir ara fa dos anys.

I va decidir que ja que anava que el seu viatge tingués en si mateix un sentit, una finalitat. I se li va ocórrer implicar a l’empresariat rosinc perquè aportés 2 euros per quilòmetre recorregut. Uns diners que després es destinarien a la Fundació Roses contra el Càncer perquè pogués continuar portant a terme la importantíssima tasca que desenvolupa a la societat, principalment, als familiar i malalts oncològics. Uns diners que abans de sortir de Roses ja ascendien a més de 5.000 euros, gràcies a la implicació de 46 empreses i particulars.

Han estat 8 dies, vuit etapes a sobre de la bicicleta que després de recórrer al voltant de més de 1.300 quilòmetres, patint la duresa de la carretera, la inclemència de la meteorologia (la meitat de les etapes les ha fet sota la pluja), la força del vent i dues avaries en forma de punxada, ha arribat finalment a Sevilla, concretament a la Basílica de Santa Maria de la Esperanza Macarena.

Ahir va sortir a les 9 de la mañana de Posadas, Córdoba, “cansat, molt cansat, però sabent que ja arribava a Sevilla m’aixecat els ànims”.

Uns 110 quilòmetres el separava de la capital d’Andalusia, “però m’he despitat en una rotonda i he anat en direcció a Carmona, així que els 110 s’han convertit en 130 quilòmetres”.

Tot i això a les 15:30 hores ja era a Sevilla amb el seu fill, en Jona Fernández, que l’ha acompanyat en aquestes dues últimes etapes amb la furgoneta de la ‘Drogueria Ferdy’. Una entrada a Sevilla en la que ha patit la segona punxada del viatge, “la primera va ser al sortir de Beas de Segura”.

Rebuda a la Basílica de Sevilla

De Roses a Sevilla en bicicleta
Ferdy rebut a la Basílica de Sevilla per Carles Pàramo, la seva dona, la Carme, el seu germà José Maria i el cosí Simon

I fins a les 5 de la tarda en Ferdy i en Jona no han pogut anar a la Basílica ja que estava tancada, i quan han arribat a la porta del temple religiós s’han trobat al seu germà, José Maria, bomber que també viu a Roses, al seu cosí de Beas de Segura, en Simon, i a Carles Pàramo i la seva senyora, la Carme, els quals li han fet una rebuda de benvinguda a la capital d’Andalusia.

I tot seguit a entrat fer-li entrega d’un ram de flors en el seu nom i en el de la Fundació Roses contra el Càncer “i del llaçet de l’Associació del Càncer de Berga que em va donar l’Aurora, la senyora del ciclista que em va acompanyar la primera etapa, Miquel Lozano. Un acte que “ha estat molt emotiu”.

El viatge solidari del regidor de Festes i Carnaval de Roses ha estat un èxit, “dur, molt dur, però ha valgut la pena, de veritat”, va dir en Ferdy. Un viatge solidari, però, que no serà l’últim, “que les empreses no baixin la persiana que l’any vinent aniré a trucar a la seva porta per una causa sòlidària”, va cloure Juan M. Fernández.

EMPRESES COLABORADORES
Bicis a Punt Multiòptiques
Serralleria Giner Solà Gabinet Roses
Motos Soler Hotel Casa del Mar
Aurel Rastrojo Farmàcia Bosch
Drogueria Ferdy Restaurant Mas Palou
Anxoves de Roses Tren de Roses
Els Blaus de Roses Fusió Perruquers
Fusteria Monedero Easy Bikes
PubliMas Rocktail Empordà S.L.
Reformes Fernández Restaurant Cal Català
Cristalleria Roses Bar restaurant El Caiman
Pintor J. Antonio Moreno Fusteria Galadí
Piscines Gutiérrez Bricolatge Roses
Construccions Justo Quintana Perruqueria Eros
Protècnik Strena’t
BIM Consultors Planxisteria Ripoll
Salvador Guerra i Salamó En Bonamà
Electrotècnica Francesc Ferrer Natural Therapy Marina Q
Papereria de l’Empordà Finques Berni
Electromòbil Roses Subministraments Roc
Apartaments-Restaurant Santa Llúcia Taller Auto Peira S.C.
Peixos Raul Caner S.L. Taller i Grua Víctor
Loterias Serra Magatzem’s Vianjo
Flor Mateu Diari Digital viladeroses.cat
viladeroses.cat ha informat diàriament d’aquest viatge solidari d’en Ferdy