En Ferdy torna a pedalar a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer

Viatge solidari de Roses a Fàtima (Portugal)

Juan M. Fernández i Pilar Serra amb la bicicleta que farà el viatge solidari de Roses a Fàtima (Portugal)

Enguany el primer tinent d’alcalde de Roses, Juan M. Fernández, Ferdy, ha decidit traspassar fronteres en el seu quart viatge solidari a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer i anar amb la seva bicicleta fins a Fàtima, Portugal

Viatge solidari de Roses a Fàtima (Portugal)
Juan M. Fernández, Ferdy, i Pilar Serra amb la bicicleta que farà servir en aquest viatge solidari de Roses a Fàtima (Portugal)

L’any 2015, Juan Manuel Fernández, primer tinent d’alcalde de Roses i conegut a la Vila com en Ferdy, va portar a terme el seu primer viatge solidari en bicicleta anant des de Roses a Sevilla. Van ser uns 1.300 km pedalant i en el que la gent solidària va aportar, a raó d’1 euro per quilòmetre, 6.280,07 € que en Ferdy va donar a la Fundació Roses Contra el Càncer.

L’any següent, al 2016, Fernández va decidir fer el segon viatge solidari en bicicleta, però en lloc de tirar cap al sud va decidir a anar Santiago de Compostela. 1.500 quilòmetres pedalant per aportar a la Fundació Roses Contra el Càncer 4.230 euros.

I l’any passat en el tercer viatge solidari se’n va anar fins a Huelva, concretament fins a Almonte, població on es troba l’ermita del Rocío. Més de 1.300 km per aconseguir quasi, quasi 5.000 euros per a la Fundació.

Tots aquests tres viatges els han sempre el primer tinent d’alcalde de Roses a la primavera, però enguany, degut a un greu en bicicleta que va patir fa uns mesos ha hagut de posposar el viatge i fer-lo ara, a la tardor.

Un viatge en el la principal novetat és que traspassarà fronteres, ja que anirà pedalant de Roses “a Fàtima, Portugal, i vull anar aquí perquè és un lloc de pelegrinatge de moltíssima gent, i com el que vull és recollir diners pel càncer i tocar la fibra de la gent, doncs escullo llocs destacats”, ha manifestat Juan M. Fernández, el qual té previst sortir el 12 d’octubre, el dia del Pilar, de Roses i arribar a Fàtima després de 9 etapes, és a dir, el dia 20 d’octubre (vegeu etapes a sota), durant les quals es calcula que en Ferdy haurà pedalat uns 1.600 quilòmetres.

Bicicleta més lleugera, ergonòmica amb rodes antipunxades i sense el carro

Una de les novetats d’aquest viatge respecte als anteriors és que Fernández ho farà amb una bicicleta de molta més qualitat, més lleugera, ergonòmica, que porta rodes anti punxades i que no serà necessari que vagi arrossegant el carro que portava durant els darrers anys, ja que anirà amb uns alforges, “sí, gràcies a en Mike Miralles, de Bicis a Punt, el qual m’ha preparat aquesta bicicleta seva i, sens dubte, tot i que s’ha de pedalar igual, el viatge serà, en principi, molt millor, ja que entre el pes que he perdut jo i el que no hauré de portar arrossegant serà molt més fàcil pedalar”, va dir en Ferdy, el qual va desitjar no trobar vent durant el trajecte, “perquè és el pitjor, que plogui passa res, però si et dona el vent de cares pedales i no et mous”.

Com col·laborar en aquest viatge solidari

La manera de col·laborar i portar el nostre particular gra de sorra en aquest viatge solidari es fer les aportacions voluntàries que, com cada any, s’han de fer anant a la seu de la Fundació Roses Contra el Càncer, al carrer Pescadors, 13, a la Drogueria Ferdy, a la Gran Via Pau Casals, 167, o bé fer l’ingrés al nº de compte ES 3100810213330001631271, fent constar ‘Viatge solidari’.

Tothom que faci la seva aportació també ha de portar la seva targeta o logotip que l’identifiqui (si ho desitja) per poder sortir en el mural que es farà en agraïment a totes les persones i entitats solidàries.

Sense paraules

“No hi ha paraules per agrair l’esforç que fa en Ferdy cada any anant-se tant lluny en bicicleta per ajudar als malalts i familiars de càncer”, va dir la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, Pilar Serra, remarcant “que s’ha de tenir en compte que pateix molt per les inclemències del temps o les incidències que sempre ocorren durant un viatge tant llarg sobre una bicicleta, per la qual cosa mai podrem agrair tot l’esforç que fa per aquesta bona causa”.

Amb la recaptació que aconsegueixi en Ferdy la Fundació Roses Contra el Càncer els destinarà a les despeses corrents, “que són moltes i per al funcionament de l’entitat ho necessitem”, va desvetllar Serra.

Etapes:

1ª Etapa: Roses (Girona) – Vic (Barcelona) – 111 km aprox:

Roses – Castelló d’Empúries – Figueres – Vilafant – Navata – Besalú – Sant Jaume de Llierca – Castellfollit de la Roca – Sant Joan les Fonts – Preses – Juanetas – Sant Andreu de la Bola – Manlleu – Roda de Ter – Vic

2ª Etapa: Vic (Barcelona) – Cervera (Lleida – 112 km aprox:

Vic – Malla – Tona – Collsupina – Moya – Calders – La Guardia – Navarcles – Sant Fruitòs del Bages – Manresa – Rajadell – Castellar – Sant Pere Salavinera – Prats del Rei – Sant Martí Sesgueioles – Saber – Estaras – Santa Fe, Olujas – Cervera

3ª Etapa: Cervera (Lleida) – Saragossa – 208 km aprox:

Cervera – Tàrrega – Mollerusa – Lleida – Alcarràs– Fraga – Bujaraloz – Pina d’Ebro – Saragossa

4ª Etapa: Saragossa – Soria – 159 km aprox:

Saragossa – Garrapinillos – Barboles – Pozuelo de Aragón – Balbuente – Muro de Agreda – Fuensauco – Soria

5ª Etapa: Soria – La Matilla  (Segovia) – 150 km aprox:

Soria – Castalañazor – El Burgo de Osma – Ayllón – Grajera – Barbolla – La Matilla

6ª Etapa: La Matilla  (Segovia) – Salamanca – 184 km aprox:

La Matilla – Rebollo – Aldea Real – San Martín – Samboal – Fuente Olmedo – Ramiro – Cervillego De la Cruz – Cantalapiedra – Salamanca

7ª Etapa: Salamanca – Guarda (Portugal) – 158 km aprox:

Salamanca – Aldehuela de la Boveda – La Fuente de San Esteban – Ciudad Rodrigo – Fuentes de Oroño – Albardo – Guarda

8ª Etapa: Guarda (Portugal) – Castelo Branco (Portugal)  110 km aprox:

Guarda – Sabugal – Penamacor – Aguas – Castelo Branco

9ª Etapa: Castelo Branco (Portugal) – Fàtima (Portugal) 158 km aprox:

Castelo Branco – Retaxo – Peral – Pedrogao Grande – Caxairas – Fàtima