Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

En marxa el calendari solidari Bombers amb Causa 2024

Les fotos del Calendari es faran, per aquest ordre, a Tarragona, la Seu d’Urgell, Begues, Aran, La Garriga, la Jonquera, Tremp, Barcelona, Falset, Andorra, Girona, Barcelona de nou i Tivissa, tenint com a protagonista a l’Èric, de 10 anys, atès a l’Hospital Sant Joan de Déu, amb un grup de Bombers de la Generalitat de Catalunya

Demà divendres, a les 18.30 hores, es portarà a terme la primera sessió de fotos de la 13a edició del calendari solidari Bombers amb causa. El protagonista de la fotografia és l’Èric, que té 10 anys i és pacient d’oncologia de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L’objectiu de la sessió és produir una jornada inoblidable a través de la complicitat dels infants amb el Cos de Bombers d’una manera divertida, fent-los passar una bona estona. El fil conductor d’enguany és l’autoprotecció dels bombers i les tasques o elements que utilitzen en la prevenció. El fotògraf d’aquesta primera sessió serà en David Oliete, fotògraf tarragoní.

Els infants, protagonistes d’un calendari solidari que fa 13 anys

La de demà serà la primera sessió de les tretze previstes per als propers dies. Els infants participants en les fotos són la quitxalla de l’Hospital de Sant Joan de Déu a Esplugues i Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

Les ubicacions seran, per ordre de realització, Tarragona, la Seu d’Urgell, Begues, Aran, La Garriga, la Jonquera, Tremp, Barcelona, Falset, Andorra, Girona, Barcelona de nou i Tivissa.

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Bayt Al-Thaqafa, entre d’altres. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2023. Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, també hi participen els Bombers de Barcelona, els d’Andorra i els Pompièrs d’Aran.

Des del seu inici, el calendari solidari ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies. Enguany, noms com Lorena Sopena, David Oliete, Anna Tur, Josep Camps, Sara Cabarrocas, Carles Esporrin, Pepa Vives, Facundo Santana, Maricel Blanch, Josep Ribas, Maria Joliu i Núria Caro col·laboraran en captar aquestes instantànies sumant-se així a la causa.

Durant aquests 13 anys hem comptat amb professionals de la fotografia com Danny Caminal, Elisenda Pons, Jordi Ribot Puntí, Gemma Miralda, Jordi V. Pou, Laura Guerrero, Xavier Bertral, Cristina Calderer, Alfons Rodríguez, Anna Surinyach o Pablo Tosco, entre d’altres.

El projecte Bombers amb Causa segueix sumant solidaritat

Des dels seus inicis, el projecte Bombers amb Causa porta recaptats més de 800.000 euros, aconseguits principalment per la venda del calendari però també per altres iniciatives que se sumen al projecte com la FestaVal d’Esparreguera i les curses solidàries. Els fons es destinaran a finançar programes de recerca en malalties infantils i d’atenció a la infància en risc d’exclusió social.

El projecte Bombers amb Causa de 2023 ha aconseguit recaptar 99.000 euros.

Amb aquests diners, es finançaran 9 projectes de Sant Joan de Déu, dues beques de recerca d’un import de 60.000€ i es donarà continuïtat a projectes d’anys passats com són el de Reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts de la Fundació Bayt Al-Thaqafa, projectes relacionats amb la salut mental dels infants de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida i el projecte conjunt de l’Hospital Sant Joan de Déu amb la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència anomenat ‘A peu de llit’, que dona suport domiciliari a infants al final de la vida o que pateixen una malaltia crònica. Com a projectes nous es finançarà una ludoteca de la Fundació Germà Tomàs Canet a Manresa que atén famílies refugiades i l’Espai Kids Outdoor del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.