Mes de paraules

En marxa la Cursa de la Dona amb més solera i tradició de la demarcació de Girona

La 16ª Cursa de la Dona de Roses ha obert les inscripcions amb la novetat de poder adquirir la samarreta sense haver de participar

Hi ha molta gent que és solidaria, però això de córrer no va amb ella. I pensant en tota aquesta gent, la Fundació Roses Contra el Càncer i el Club Atletisme Roses han obert les inscripcions de la setzena Cursa de la Dona de la Vila “amb una novetat, i és que la gent que vulgui solidaritzar-se pot adquirir la samarreta sense la necessitat de participar-hi”, ha afirmat el vicepresident de l’entitat socio-oncològica, Jaume Guitart. Tot i això, el president dels atletes de Roses, Pere Sastre, ha afegit que “no vinguin a córrer però sí que ho facin per gaudir de la matinal d’esport i companyonia que esdevé la Cursa de la Dona”.

Una cursa, la de Roses, que és la de més solera, de més tradició de les comarques gironines i una de les poques, actualment, ja que abans era l’única, que destina el 100 % de les inscripcions a ajudar als pacients oncològics i els seus familiars.

Aquest serà el segon any que s’organitza amb total normalitat després de la pandèmia, i els organitzadors volen arribar a la xifra d’inscripcions assolida al 2019, “quan es van inscriure 1.800 persones, i assolir aquest nombre de participants és la nostra fita”, va afirmar Guitart.

Batucada per amenitzar la cursa

Una altra de les novetats és que hi haurà una batucada per donar-li, encara més, un ambient festiu a la Cursa de la Dona de Roses, que se celebrarà el pròxim diumenge, 24 de setembre i en el que el recorregut “serà el mateix que l’any passat, se sortirà des davant la porta de mar de la Ciutadella en direcció a Santa Margarida per agafar el passeig marítim de tornada fins entrar dins el recinte emmurallat”, ha explicat Pere Sastre, que juntament amb en Jaume, han agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Roses i tots els voluntaris que fan possible la celebracació d’aquest esdeveniment esportiu-festiu-solidari.

Inscripcions

Per formalitzar la inscripció s’ha de fer on line a https://fundacioroses.org, o bé, de manera presencial a la seu de la Fundació Roses Contra el Càncer (carrer Espronceda, nº 44, al costat de l’estació d’autobusos).

Cal destacar que si la inscripció es formalitza abans del diumenge, 24 de setembre, el donatiu que s’ha de fer és de 10 euros. En canvi si es realitza aquest dia o el mateix de la celebració de la Cursa de la Dona, serà de 12 euros.

Entrega de la samarreta i dorsals

L’entrega de dorsals, més la samarreta es portarà a terme el dia anterior a la cursa, és a dir, el dissabte 23 de setembre al Teatre Municipal de Roses de 16 a 20 hores, tot i que els atletes que vinguin de fora de Roses, i els rosincs més mandrosos, ho podran fer el mateix dia 24 una hora abans d’iniciar-se la prova, a les 9 hores.