“Encara em queden 10 dissenys industrials de l’estelada”

Disseny industrial de l'estelada

José Antonio Blázquez és el rosinc que ha registrat 11 dissenys industrials de l'estelada amb les seves 550 variants

El TSJC anul·la l’últim disseny de l’estelada que el veí de Roses, José Antonio Blázquez, va registrar al 2013, però aquest assegura que encara queden 10 registres industrials de la bandera amb les seves 500 variants

 

Disseny industrial de l'estelada
José Antonio Blázquez és el rosinc que ha registrat 11 dissenys industrials de l’estelada amb les seves 550 variants

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat la patent de l’últim disseny industrial de l’estelada amb les seves 50 variants que va registrar el rosinc José Antonio Blázquez l’any 2013. I segons aquest veí de Roses “és un dels últims que es van registrar, però encara em queden 10 amb les seves variants, ja que des de 1995 he registrat cada any 11 dissenys industrials amb 50 variants diferents, el que fa que actualment em quedin 10 dissenys de l’estelada amb les seves 500 variants”.

Segons Blázquez, aquesta sentència no li repercuteix en res, “perquè de cada disseny s’han estat venen llicències d’ús, no de fabricació”.
Cada disseny de l’estelada registrat “és diferent a l’altre, imperceptible a primera vista, però que en la documentació del registre està degudament notificat”.
I sobre l’anul·lació del seu últim disseny registrat, José Antonio Blázquez assegura que “per mi no suposa cap problema que el TSJC l’hagi anul·lat, però si volen anul·lar-los tots trigaran uns quants anys, perquè si per un han estat 4 anys, per la regla de tres, pels 10 restants estaran 40, i els 1.000 euros que ha pagat l’Oficina Espanyola de Patents i Marques pels costos del procés, llavors seran uns quants més”.

L’autor del registre d’onze dissenys industrials de l’estelada  amb les seves variants afirma que la setència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “crea un precedent, obre una porta a que puguin ser denunciants, per part de qualsevol ciutadà, tots els fabricants de bambes o ‘souvenirs’ que porten el disseny d’una estelada”.