Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Endavant Portbou presenta el seu programa electoral basat en quatre eixos principals

Eleccions municipals 2023
Moment en que la cap de llista d'Endavant Portbou, Margarida Serra, presentava el programa electoral

La cultura, el medi natural, la promoció del patrimoni històric i la millora de la qualitat de vida de la població són els quatre eixos en els que es desplega el programa d’Endavant Portbou

Aquest passat diumenge, Endavant Portbou – AM va presentar el programa electoral per les properes eleccions municipals del 28 de maig a la Sala Walter Benjamin. La cap de llista de la candidatura, Margarida Serra, va explicar que “a banda de les actuacions immediates i imprescindibles, com la neteja del poble i la millora de molts serveis, al programa hem plantejat una sèrie de propostes per al desenvolupament econòmic, social i cultural de Portbou”

Les propostes presentades per l’equip d’Endavant Portbou es basen en quatre eixos que, aprofitant les característiques de la població, “permetran desplegar el potencial de Portbou perquè esdevingui un poble viu i amable, que ofereixi una qualitat de vida satisfactòria i ocupació laboral als seus habitants”

El primer dels eixos és la dinamització de la vida cultural i artística de Portbou, perquè esdevingui un reclam per a un turisme de qualitat i sostenible i per a nous habitants, atrets per l’oferta i la vida cultural de la població. També volem promoure la creació d’un Alberg de Joventut dins la Xarxa d’Albergs de la Generalitat.

El segon dels eixos és tenir cura de l’entorn natural (mar i muntanya), preservar-lo i potenciar-lo, com a font de gaudi per a habitants i visitants.

El tercer es tracta de promoure la importància històrica de Portbou i el seu coneixement, com a punt important dins de la ruta de l’exili, recuperant els lligams amb La Jonquera, continuant el projecte de la Casa Walter Benjamin, catalogant búnquers, trinxeres i altres elements lligats a la història del municipi. Així mateix, promoure les relacions transfrontereres i la importància de Portbou com a nus ferroviari transfronterer.

Finalment, el quart eix és portar a terme les millores necessàries en tots aquells àmbits que millorin la qualitat de vida de la població, com la millora de l’estat dels carrers, l’increment d’edificis de gestió municipal per donar servei a entitats locals, la lluita contra la contaminació lumínica procedent de l’estació i contra la contaminació acústica generada a la carretera, la regulació del trànsit de la carretera a l’interior de la població amb semàfors que generin sentit únic, la implementació correcta de la recollida selectiva de residus o la millora de l’atenció sanitària i social de la gent gran, entre d’altres mesures. 

La candidata d’Endavant Portbou a l’alcaldia del municipi, Margarida Serra, va reiterar que “ens presentem amb molta il·lusió i empenta per sumar, per aportar tot allò que estigui a les nostres mans, per treballar en conjunt per aconseguir entre tots i totes el Portbou que volem”.