Enric Millo, demana a tots els alcaldes de Catalunya que retirin els símbols independentistes dels espais públics

Enric Millo

Enric Millo

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha dirigit una carta als alcaldes i alcaldesses de Catalunya demanant-los aquesta neutralitat dels espais públics dels que són competents i responsables

Enric Millo
Enric Millo

Enric Millo, ha enviat una carta a tots als alcaldes catalans per demanar-los que compleixin amb la “obligació” de mantenir la “neutralitat” política als carrers i, per tant, que no permetin la “ocupació” de l’espai públic amb “banderes, pancartes i símbols de caràcter partidista”. Segons Millo, la seva presència ”ha ocasionat, en alguns casos, una ruptura de convivència, que fins i tot ha acabat derivant, en ocasions, en enfrontaments entre ciutadans”.
En aquesta carta (que es pot llegir sencera a sota) Enric Millo recorda que “l’incompliment d’aquesta objectivitat i neutralitat en l’ocupació de determinats espais
“En els darrers mesos”, subratlla Millo en el text, “els carrers i places dels nostres municipis, i fins i tot les façanes d’alguns
edificis públics, estan essent ocupades per simbologia partidista. En els darrers dies, aquest fenomen s’ha anat
estenent a altres àmbits com són les platges del litoral”
.

A la carta, el delegat del Govern insisteix que els espais públics “són de tots els ciutadans i no només d’aquells que expressen una determinada opció política, sigui quina sigui”.

 

Benvolgut Alcalde/Alcaldessa,

Com bé saps, l’article 103 de la nostra Constitució consagra el principi de neutralitat de l’actuació de totes les administracions públiques en establir que la seva actuació serveix amb objectivitat als interessos generals, amb ple sotmetiment a la llei i el dret. La garantia d’aquest principi resulta particularment important en tot allò que respecta a la presència de banderes, pancartes i símbols de caràcter partidista de diferents ideologies en espais públics de titularitat municipal.

En els darrers mesos, els carrers i places dels nostres municipis, i fins i tot les façanes d’alguns edificis públics, estan essent ocupades per aquesta simbologia partidista. En els darrers dies, aquest fenomen s’ha anat estenent a altres àmbits com són les  platges del litoral.

Els Ajuntaments han de mantenir aquesta neutralitat en la gestió dels espais públics dels que són competents i responsables. Aquests espais són de tots els ciutadans i no només d’aquells que expressen una determinada opció política, sigui quina sigui.

L’incompliment d’aquesta objectivitat i neutralitat en l’ocupació de determinats espais públics ha ocasionat, en alguns casos, una ruptura de la convivència, que fins i tot ha acabat derivant, en ocasions, en enfrontaments entre els ciutadans.

Estic convençut que convindràs amb mi que el més important és vetllar per la convivència als nostres municipis, una tasca en la que els Ajuntaments teniu una responsabilitat fonamental com a garants de la neutralitat dels espais públics i amb l’obligació de no permetre la seva ocupació amb símbols que puguin acabar malmetent-la.

Amb aquesta finalitat, i per a qualsevol altra qüestió del teu interès, resto a la teva disposició.

Cordialment,

Enric Millo