“Ensenyant als nostres fills a menjar a trossos i no en puré aprenen a autoregular-se la seva alimentació”

Associació Marones

Un moment de la xerrada organitzada per l'Associació MaRoNeS al vestíbul del Teatre Municipal de Roses

L’Assocaciació MaRoNeS va organitzar una xerrada el passat dissabte en la que una especialista va explicar la importància de donar de menjar trossos d’aliments saludables als nadons en lloc de fer-ho mitjançant purés

Associació Marones
Un moment de la xerrada organitzada per l’Associació MaRoNeS al vestíbul del Teatre Municipal de Roses

Marta Meléndez, creadora del projecte Eco-Mama, educadora, assessora de lactància, de bolquers de tela, dietista i assessora de Baby Led Weaning (introducció a l’alimentació complementària sense triturats) va oferir una xerrada el passat dissabte, organitzada per l’Associació MaRoNeS, precisament sobre l’Alimentació Complementària Autoregulada.

Xerrada que es va portar a terme el passat dissabte al vestíbul del Teatre Municipal de Roses i en la que Meléndez el que va explicar va ser com introduir als nadons en l’alimentació de manera natural, “però en lloc de fer-ho com es fa en aquests últims temps a través de purés i barrejant moltíssimes coses en aquest mateix puré, és donant al nen els aliments tal i com ens l’ofereix la natura, però cuinats i tallats d’una  manera específica per a que no es puguin ofegar i sempre respectant el moment evolutiu dels nostres fills, és a dir donar-les els aliments a trossos i que se’ls mengin de manera natural”.

I segons Marta Meléndez, que el que s’ha pogut comprovar, després de molts estudis que s’han fet, “és que els nens que mengen directament a trossos mantenen la capacitat d’autoregulació, que de manera innata té l’ésser humà, intacta”. I en canvi donant purés al nen “estàs alterant aquesta capacitat d’autoregulació, ja que no és ell que s’alimenta a si mateix, sinó la mare la que marca el tempus i la quantitat”. És a dir, que ingerint aliments a trossos els nens aprenent a menjar quan tenen gana.

Cal destacar que aquesta Alimentació Complementària Autoregulada en el nen quan encara són nadons i la base principal de la seva alimentació és la llet.

Al final de la xerrada les responsables de l’Associació MaRoNeS van anunciar i ensenyar la panera que sortejaran amb la Loteria de El Niño del dia de Reis, i en la que hi han col·laborat una gran quantitat d’establiments i empreses de Roses i la comarca.

Una panera a la que es pot optar comprant al preu de 3 € tires de 10 números. Els/les interessats en adquirir números ho poden fer el dimecres, 2 de desembre, de 18 a 19:15h al 3er pis de Ca l’Anita, posant-se en contacte amb l’Associació MaRoNeS a través del mail maronesassociacio@gmail.com, pel Facebook de l’entitat, el seu compte d’Instagram o trucant al 680 23 83 00 (Laura).