Entrada en servei dels lavabos públics a les platges de Roses

Ajuntament de Roses
Un dels lavabos públics ubicat al passeig marítim de Roses

Els mòduls del serveis lavabos públics estaran operatius fins al 15 d’octubre

Ajuntament de Roses
Un dels lavabos públics ubicat al passeig marítim de Roses

Aquest passat dimecres, 15 de maig, van entrar en funcionament els mòduls de lavabos de les platges de Roses, els quals estaran operatius fins el dia 15 d’octubre.
L’horari d’obertura del servei és de 10 a 20 h, interrompudament. Durant aquestes hores, cadascun dels mòduls disposa d’un operari encarregat de la neteja i la vigilància d’aquest.
El servei és totalment gratuït.

Cada mòdul està dotat de 4 wc (lavabo i vàter), són accessibles i un d’ells està habilitat per a persones amb mobilitat reduïda. Els mòduls són prefabricats i integrats per panells laminats d’HAPL, un material molt resistent al medi marí.

Els mòduls estan ubicats en els següents llocs: platja de la Punta davant del carrer La Llotja; platja Nova / Passeig Marítim, davant del monument del pescador; platja de Santa Margarida / Passeig Marítim, davant de la Travessera de la Gola de l’Estany.

A més d’aquests mòduls, el passeig Marítim de Roses disposa durant tot l’any d’un wc automàtic autonetejable, situat davant del pàrking del final del carrer Bernat Metge, amb un cost de 20 cèntims d’euro per ús.

Aquests serveis compten amb una gran demanda i ús, sobretot en època estival. Durant els 5 mesos de funcionament del passat any, el mòdul de la platja de la Punta va rebre un total de 32.355 usuaris, 89.477 el de la platja Nova, mentre que el de la platja de Santa Margarida va rebre 31.802 usuaris. Per la seva banda, el mòdul automàtic va tenir 13.508 usuaris durant tot l’any.