Entrades exhaurides a Roses per assistir a la projecció de l’òpera Carmen de Bizet a Roses

Òpera Carmen de Bizet a Roses

La projecció de l’òpera Carmen, amb muntatge de Calixto Bieito, està programada per la nit del dissabte, 20 de juny

Roses ha exhaurit les entrades per assistir a la projecció de l’òpera Carmen que tindrà lloc al privilegiat espai del Jardí del Mas de les Figueres.

Aquesta projecció serà la primera activitat cultural que se celebrarà a Roses de manera presencial des de la declaració de l’estat d’alarma del passat 14 de març, i seran 80 persones les que podran gaudir-la, ja que per complir les mesures de seguretat, com ara l’ús de la mascareta i, sobretot, mantenir la distància interpersonal de 2 metres, s’ha limitat l’aforament a aquesta quantitat de públic.

Per aquest motiu, tot i que l’assistència a la projecció és gratuïta, s’havia de fer la reserva.

La projecció de l’òpera Carmen de Bizet  forma part del cicle Liceu a la Fresca, que en aquesta ocasió oferirà l’icònic muntatge de Carmen, amb el qual el director escènic Calixto Bieito va debutar en el món de l’òpera. Estrenat l’any 1999 en el Festival de Peralada, el muntatge s’ha reposat posteriorment en diversos teatres nacionals i internacionals, entre ells, al Gran Teatre del Liceu l’any 2010.

La interpretació compta amb Béatrice Uria-Monzón com a Carmen, Roberto Alagna com a Don José i Marina Poplovskaya com a Micaëla, un repartiment de luxe acompanyat d’orquestra simfònica, solistes, cor, coral infantil,… amb més 90 artistes en escena.

El compositor Georges Bizet (1838-1875), construí a Carmen una història a partir de la psicologia perfectament dibuixada dels dos grans protagonistes: la defensa amb passió del personal sentit de la llibertat de la gitana Carmen i la mentalitat possessiva i convencionalment masclista del soldat navarrés Don José. Amb l’extraordinària inventiva melòdica, harmònica i instrumental de la música de Bizet, l’òpera assoleix moments d’una bellesa i sensualitat úniques.

La projecció està programada per a les 22 hores del dissabte, 20 de juny.