Entrega i passió de Luz Casal en el darrer concert de Sons del Món a La Ciutadella de Roses

Luz Casal

Luz Casal a La Ciutadella de Roses

La cantant gallega va oferir un un recorregut dels seus anys de roquera, fins als seus més recents incursions en el bolero

Luz Casal
Luz Casal a La Ciutadella de Roses

“Gracias per invitarme a venir aquí, a un lugar tan mágico”, va dir Luz Casal com a carta de presentació a les 1.200 persones que van assistir a La Ciutadella per gaudir de la seva excepcional veu, en el darrer concert del Festival Sons del Món al recinte emmurallat.

Amb aquest agraïment ja es va guanyar al respectable per la resta del concert. Un públic que va acabar rendit a l’intèrpret gallega per la seva entrega i la seva passió, de vegades desbordada, en vetllada musical de més de dues hores de bona música.
Casal va oferir un recorregut dels temes més coneguts de la seva carrera, como ‘Piensa en mí’, de la banda sonora original de la pel·lícula ‘Tacones Lejanos’, de Pedro Almòdovar.

Luz Casal
Panoràmica de La Ciutadella durant el concert

També va interpretar una versió del clàssic de Violeta Parra, ‘Gracias a la vida’, en referència clara a l’haver superat per dos cops un càncer, el qual la va tenir apartada d’un temps fora dels escenaris, fins que al 2011 va tornar amb el seu darrer treball sota el braç, ‘Un ramo de rosas’.

Molta força va mostrar l’artista i moltes ganes de fer gaudir al públic, al qual va convidar a cantant en més d’un ocasió. I just quan es portava una hora de concert va arribar el moment més emotiu, quan Luz Casal va dedicar un poema del segle XIX de la poetessa gallega Rosalia de Castro en homenatge a les víctimes de l’accident ferroviari de Santiago de Compostela.

Un dels majors èxits en la carrera de Luz Casal va ser el punt final a una vetllada musical memorable. Un concert per guardar en la memòria, per l’entrega del seu talent com a cantant. Per una passió que el respectable va percebre negant-se a deixarla marxar. Enllaçada amb els seus músics, va sortir per dos cops més a l’escenari per acabar amb el tema ‘Yo te dejé marxar’.