Mes de paraules

‘Enxarxats’, proposa als adolescents reflexionar i debatre sobre l’ús de les TIC i les xarxes socials

Obra Enxarxats
Moment del debat després de la representació de l'obra 'Enxarxats' a càrrec de la companyia de teatre social Teatracció

Un total de 296 alumnes assisteixen al teatre de Roses per veure l’obra Enxarxats, una representació que busca conscienciar als joves sobre els riscos de les addiccions a les TIC

Els alumnes de 1r d’ESO dels instituts Illa de Rodes, Centre Escolar Empordà i Cap Norfeu han assistit aquest matí al Teatre de Roses per veure l’obra Enxarxats de la companyia de teatre social Teatracció. L’objectiu principal d’aquesta jornada és sensibilitzar i prevenir sobre els riscos en l’ús de les xarxes socials i les pantalles, així com apropar el teatre al col·lectiu jove.

La proposta escènica, creada amb la col·laboració de tècnics especialistes vinculats a la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, es divideix en dues parts. En la primera els alumnes poden veure tres històries diferents que representen malentesos, conflictes i accidents a través d’un ús inadequat de les TIC. Durant la segona part, s’obre un debat que busca generar una reflexió sobre els conflictes i els interrogants que han anat sorgint durant la representaci9ó de les tres històries.

Aspectes com la dependència de la pantalla, on estan els límits en l’ús de xarxes, les relacions amb els grups d’amics, la protecció de la intimitat o com prevenir la violència, són alguns dels temes tractats al llarg de l’activitat. Enxarxats s’emmarca en el Catàleg d’activitats educatives que ofereix l’Ajuntament de Roses als centres escolars de la població i complementa, de forma dinàmica i divertida, les xerrades i tallers sobre prevenció de tecnoaddicions i internet segura que s’imparteixen als centres per prevenir conductes risc.