‘Enxarxats’, una reflexió a Roses sobre l’ús de les xarxes socials

‘Enxarxats’
Un moment de la sessió 'Enxarxats' al Teatre Municipal de Roses

Un total de 288 nois i noies dels instituts Illa de Rodes, Cap Norfeu i Centre Escolar Empordà participen a la sessió ‘Enxarxats’ al Teatre Municipal de Roses

Aquest passat divendres al matí els alumnes de 1r d’ESO dels instituts de Roses van assistir a la representació de l’obra de teatre interactiu ‘Enxarxats’, una proposta complementària a les xerrades de prevenció de conductes de risc relacionades amb l’ús d’internet que s’ofereixen als centres. A través d’escenes quotidianes, l’obra sensibilitza els adolescents sobre els perills d’un mal ús de les xarxes socials.

Un total de 288 nois i noies dels instituts Illa de Rodes, Cap Norfeu i Centre Escolar Empordà van participar al llarg del matí en les dues sessions que s’han dut a terme i que constaven de dues parts. La primera, una representació teatral on es presenten diverses situacions amb les quals els adolescents es poden sentir identificats. A continuació, s’ha obert un debat entre els assistents on han intercanviat opinions i experiències entorn a les situacions representades i sobre l’ús i abús de les xarxes socials.

Aspectes com la dependència de la pantalla, on estan els límits en l’ús de xarxes, les relacions amb els grups d’amics, la protecció de la intimitat o com prevenir la violència, són alguns dels temes tractats al llarg de les sessions. L’activitat s’emmarca en el Catàleg d’activitats educatives que ofereix l’Ajuntament de Roses als centres escolars de la població i complementen les xerrades sobre ‘Prevenció de tecnoaddicions’ que porta a terme ACEDA i ‘Internet segura’, conduïda per Mossos d’Esquadra.