Mes de paraules

ERC Alt Empordà veu l’acord entre JxCat i PSC al Consell Comarcal “caduc, ineficient i interessat”

Consell Comarcal de l'Alt Empordà
Seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà

En un comunicat fet públic, l’executiva comarcal d’ERC Alt Empordà afirma que “ha allargat la mà a Junts per Catalunya des del primer dia, per arribar a un acord que donés a la comarca l’impuls que necessita”

Després que aquesta setmana els mitjans de comunicació hagin publicat l’acord entre Junts i PSC per revalidar el pacte que els uneix, des de 2003, per governar al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Executiva Comarcal d’ERC a l’Alt Empordà ha explicat que, des del primer moment, els republicans van allargar la mà a Junts per tal de formar un govern “fort, modern i que representi la ciutadania de l’Alt Empordà al Consell Comarcal”.

Tal i com expressen des del partit, “des del mateix dia després de les eleccions, les executives nacionals d’ERC i Junts per Catalunya, van començar a treballar per establir un criteri per treballar perquè les dues formacions formessin governs independentistes a tots els ens on fos possible”. De fet, així ha estat a la Diputació de Girona i en tots aquells consells comarcals que l’aritmètica ho ha permès, fruit de l’acord a comarques gironines per governar conjuntament a tots els ens supramunicipals on fos possible, “fins que ha tocat l’hora del Consell Comarcal de l’Alt Empordà”.

“L’executiva comarcal d’ERC Alt Empordà ha allargat la mà a Junts per Catalunya des del primer dia, per arribar a un acord que donés a la comarca l’impuls que necessita”, expliquen els republicans en un comunicat. “Un acord per formar un Govern fort i modern i que representaria gairebé el 75% dels veïns i veïnes altempordaneses, englobant 24 dels 33 consellers comarcals que té el Consell”.

Segons les mateixes fonts, “la formació post convergent mai ha tingut interès a negociar amb ERC i, des de la primera reunió, va traslladar la seva intenció de revalidar un govern caduc, ineficient i estancat que no permet modernitzar i posar al dia la institució comarcal, que s’està quedant enrere vers la resta de consells del país”. Així mateix, el comunicat apunta que “aquest pacte, que es manté des de 2003, només s’entén des de la perspectiva de mantenir els càrrecs i les quotes de poder comarcal sense cap projecte ni objectiu polític per a la ciutadania”.

ERC Alt Empordà denuncia, a més, que “durant l’últim mandat hem vist com el Govern comarcal ha estat incapaç de desencallar temes tan importants com la valoració dels llocs de treball del personal que segueix sense fer-se més de 8 anys després del seu inici. Una gestió que tampoc ha abordat en un tema cabdal com la transició energètica, desaprofitant els recursos oferts per la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya com els tècnics gratuïts que s’oferien per crear l’oficina comarcal de transició energètica o la mala gestió feta en el tema dels transports escolars o els pagaments de les beques de menjador”.

Finalment, des d’ERC Alt Empordà conclouen el comunicat dient que “tenim clar que les institucions han d’estar al servei de les persones lamentem profundament el pacte de govern anunciat perquè no respon a aquest objectiu i ens aboca a 4 anys més d’immobilisme absolut”. Així mateix, indiquen que “volem apel·lar al sentit comú i a l’interès col·lectiu dels veïns i veïnes de la comarca per intentar reconduir aquesta situació. L’Alt Empordà necessita persones amb vocació de servei, que vulguin treballar dia a dia per aconseguir una administració propera, senzilla i efectiva. En qualsevol cas, el grup comarcal d’ERC Alt Empordà, continuarà treballant incansablement per millorar la vida de totes i totes les alt-empordaneses”.