Suquet de peix de Rose

ERC-Ara Roses presenta la llista electoral més amplia de la història de les eleccions municipals a la Vila

ERC-Ara Roses
La candidatura d'ERC-Ara Roses es composa de 40 persones

ERC de Roses va celebrar el seu 30è aniversari presentant una candidatura integrada per 40 persones, tot i que la Junta Electoral permet registrar 27 

ERC-Ara Roses
La candidatura d’ERC-Ara Roses es composa de 40 persones

El passat dilluns, ERC- Ara Roses va presentar al vestíbul del Teatre Municipal a l’equip que pilotarà el projecte republicà a la Vila els propers anys.

Un acte en el que els republicans rosinc van voler celebrar els seus 30 anys d’història. I per això van comptar, mitjançant un vídeo,  amb el testimoni d’alguns dels fundadors d’ERC Roses l’any 1989, com Ramón Pujol, que va ser regidor a l’Ajuntament de Roses, tant a l’oposició com al Govern, entre 1991 i 2005, el president republicà rosinc entre el 2000 i el 2007, Manel Donat, i d’altres militants destacats del partit com Carles Trias (president local entre el 2009 i el 2013), David Campà i Agnès Fàbregas. Tots van destacar els principals moments de la trajectòria republicana a Roses.

A l’acte va quedar clar que els republicans aspiren a assolir l’alcaldia per primer cop des de la Segona República. I tal com va explicar l’Alba Esteve, membre de la candidatura i conductora de l’acte, “l’equip que presentem és un reflex de les desenes de persones que han participat en el projecte republicà durant els últims anys. La Junta Electoral només ens deixarà registrar 27 noms, però avui presentem l’equip complet que va més enllà de la candidatura oficial. Un equip de 40 persones de Roses que volen mostrar el seu compromís amb la ciutat i la seva gent.”

El diputat d’ERC al Congrés i candidat a reelecció a les eleccions del 28 d’abril, Joan Margall, va ser-hi present per donar suport a la candidatura de Joan Plana a l’alcaldia de Roses, va destacar en clau d’eleccions generals que Esquerra Republicana de Catalunya un partit del qual s’ha d’estar orgullós, perquè és un partit que al llarg de la seva història no ha tingut cap cas de corrupció, i això no ho pot dir ningú, cap partit més”.

També, Marta Rovira, Secretaria General d’ERC, exiliada a Ginebra, va voler participar, a través d’un vídeo, per recolzar la candidatura de Joan Plana, el qual va ser l’últim en intervenir.

I  ho va fer per emfatitzar que “amb l’acte d’avui -el passat dilluns- volem representar que tenim molt presents els inicis durs d’Esquerra Republicana de Catalunya i que volem avançar de forma ferma i segura. Perquè també som aquí per parlar de futur. Un futur que hem anat construint durant aquests 4 anys a l’Ajuntament. Dia a dia, mica en mica, pas a pas, reunió a reunió”, per pujar el to del seu discurs assegurant que “aquestes persones, assumim el compromís de representar-vos i liderar, des de l’Ajuntament, la política transformadora que Roses necessita”

Arribats a aquest punt, Joan Plana, va fer recordar els mítings polítics d’èpoques enrere, impulsat per l’adrenalina que li va envair tot el seu ésser mentre feia el seu discurs, va voler en recordar-se d’unes paraules “de l’Oriol Junqueras, el nostre president, quan deia “piqueu pedra, i piqueu, i piqueu, I arribarà un moment en què us cansareu, doncs seguiu picant! I arribarà un dia que us farà mal tot el cos, doncs seguiu picant! I també arribarà el moment en què ho veureu tot perdut., doncs seguiu picant!, i piqueu, i piqueu… Perquè arribarà el dia, tard o d’hora, que la pedra es farà pols, i sota la pols, trobareu la terra que ens permetrà conrear un futur millor”. Amb la vostra força i la vostra confiança, no ho dubteu, seguirem picant i, per més que costi, la pedra acabarà fent-se pols!”

I l’acte va acabar com els mítings d’anys enrere, és a dir, la gent ovacionat a l’orador i sentint alguna proclama de “alcalde, alcalde!”

Les 40 persones que conforment la candidatura d’ERC-Ara Roses per a les eleccions municipals del 2019:

1- Joan Plana 
2- Esther Bonaterra
3- Èric Ibáñez 
4- Vero Medina 
5- Gerard Teixidó
6- Fany Poza 
7- Mar León 
8- Xavi Coll
9- Montse Franch
10- Joaquim Buscató
11-  Alba Esteve 
12- David Campà 
13- Glòria Roura 
14- Mustafa El Karrouchi 
15- Júlia López 
16- Albert Torrà
17- Laura González 
18- Juan Hornos 
19- Françoise Lloancy 
20- Xavi Gorro 
21- Safaa Hamdaoui
22- Miquel Gómez 
23- Judit Bosch
24- Fr. Xavier Calatayud 
25- Paula Tena 
26- Olga Morente 
27- Emili Salellas 
28- Rosa Sanmartí 
29- Julian Ventosa 
30- Mireia Pasqual 
31- Robert Coll 
32- Clàudia López 
33- Mostapha Taouil
34- Fay Hamdaoui 
35- Adrià González 
36- Marina Neus Martínez 
37- Esteve Cusí
38- Ariadna Carrasco
39- Vicenç Bellver
40- Marina Cardona