Roses Cultura

ERC-Ara Roses presenta un programa de “respecte al llegat de Governs precedents però amb voluntat de transformació”

ERC- Ara Roses
ERC- Ara Roses va presentar el seu programa electoral al Teatre Municipal de Roses

El candidat  d’ERC-Ara Roses a l’alcaldia, Joan Plana, i els nous primers integrants de la candidatura republicana van presentar el seu programa electoral que “homenatjarà a totes les persones que han construït la Roses actual heretant el seu llegat per millorar la ciutat”

ERC- Ara Roses
ERC- Ara Roses va presentar el seu programa electoral al Teatre Municipal de Roses

ERC-Ara Roses va escollir el Teatre Municipal de Roses per presentar el seu programa electoral, el programa republicà.
Un projecte que inclou una proposta immaterial, un sentiment. És tracta del “Respecte, el respecte amb el llegat dels diferents Governs que ens han precedit”, va afirmar el candidat d’ERC-Ara Roses, Joan Plana.
Un respecte pel qual “nosaltres no venim a jutjar l’obra dels diferents governs passats, perquè, si guanyem, la Roses que heretarem serà fruit de moltíssims homes i dones que hauran treballat per la Vila abans que nosaltres, i ens mereixen tot el nostre respecte. No venim a jutjar allò que van fer governs passats, venim a construir allò que volem llegar a governs futurs”, per remarcar que “el millor homenatge que podem fer al llegat de tota la gent que ens ha precedit és agafar-lo, transformar-lo i millorar-lo per adaptar-lo a les necessitats de les generacions presents i futures, i aquest, insisteixo, és el millor homenatge que podem fer als que ens han precedit”. I continuant amb el fil d’aquest discurs, Plana va afirmar que “quan mirem enrere, veiem que el llegat que heretarem, la Roses que s’ha construït any a any, pas a pas, persona a persona, a base de sacrifici fins arribar fins aquí és una Roses amb un capital espectacular, i aquest capital el reivindiquem, el necessitem perquè ens ajudi a construir una Roses amb un urbanisme racional, amb una economia competitiva, amb uns joves empoderats, amb una ciutat educadora, amb un sistema sostenible, amb una realitat social més justa, amb un Ajuntament eficient i amb un ciutadania segura”.

L’alcaldable republicà va assenyalar que en aquestes eleccions hi ha dues alternatives, “la primera és la conservadora, la conformista, la que diu que ja estem bé com estem, la que diu que anem fent, que qui dia passa anys empeny i que tal dia farà un any. Una alternativa que potser va donar els seus fruits en el passat, però el futur requereix d’energia, de noves idees i ganes de transformar”. La segona alternativa, segons Plana, “és extremadament més perillosa, és la de la Roses fosca, la que fa quatre anys va aconseguir entrar al nostre plenari, la que fomenta la bronca, l’enfrontament, el racisme, la xenofòbia, la catalanofòbia i que no dubta d’utilitzar el discurs contra la gent més vulnerable. Una alternativa que durant quatre anys ha desconegut com funcionen els pressupostos, les ordenances municipals, el sistema de subvencions públiques i només s’ha deixat veure quan a la Festa de la Vellesa es dona una rosa de color groc, per exemple. I aquesta alternativa ens tindrà per defensar els drets civils i polítics dels nostres ciutadans i del nostre país”.

El programa electoral republicà va ser desgranat pels nou primers de la candidatura segons les diferents Àrees que representen dins el partit. Així, i en ordre invers, va sortir primer el nº 9, Xavier Coll, per explicar als assistents les propostes republicanes pel que fa a Seguretat Ciutadana i Empreses Públiques, la nº 8, Montse Franch, ho va fer pel que fa a tot el relacionat amb Economia i Hisenda, la nº 7, Fany Poza, en l’apartat d’Afers Socials i Nova Ciutadania, la nº 6, Mar León, pel que respecta a Sostenibilitat, Animals i Serveis Públics.
I tot seguit, van ser els regidors que han estat aquest darrers quatre anys a l’Ajuntament de Roses els que van explicar el projectes en quant a les Àrees que tenen una major visibilitat, tant mediàtica com per a la ciutadania en general, com ara la de Participació Ciutadana i Educació, del qual va ser el nº 5, Gerard Teixidó, l’encarregat d’explicar als militants i simpatitzants d’ERC- Ara Roses les propostes en aquest àmbit, la nº 4, Vero Medina, el projectes relacionats amb Joventut, Esports i Festes; el nº 3, Èric Ibáñez tot el que proposen en Turisme, Cultura i Promoció Econòmica, i la nº 2 i nova a la candidatura, Esther Bonaterra,  va explicar els projectes relacionats amb Urbanisme i Espai Públic.