ERC continua trepitjant el terme municipal de Roses per conèixer les mancances del territori

ERC Roses
Membres d'ERC Roses amb veïns de la urbanització de Mas Mates durant la reunió celebrada el passat dijous

El passat dijous van mantenir una nova reunió amb més veïns de Roses, en aquest cas de la urbanització de Mas Matesels republicans rosincs van visitar militants d’ERC Roses

ERC Roses
Membres d’ERC Roses amb veïns de la urbanització de Mas Mates durant la reunió celebrada el passat dijous

Durant el darrer més els representants d’ERC Roses han portat a terme diverses reunions, primer amb representants del comerç de la urbanització de Santa Margarida, posteriorment amb veïns de Mas Boscà, i la darrera i última amb vilatans de la urbanització de Mas Mates, que va tenir lloc el passat dijous.

Unes visites en aquest nuclis de població de Roses que a poc més d’un any per a la celebració de les eleccions municipals de 2019 tot donava peu a suposar que aquestes accions portades a terme pels republicans rosincs obeeixen es podrien emmarcar dins una precampanya electoral.
Preguntat sobre la qüestió al portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Roses, Joan Plana, sobre la qüestió ha assegurat que “no”, que les visites a les urbanitzacions “és una nova fase de tota una tasca que hem portat a terme durant els darrers tres anys en els que ens hem reunit amb desenes i desenes d’empreses, associacions i veïns que ens han anat explicant els problemes dins la zona on viuen o tenen ubicat el seu negoci”, remarcant que “i molts d’aquests problemes els hem traslladat als plens celebrats durant aquest legislatura”.

I aquesta nova fase, segons el líder republicà, consta “de catalogar en un àmbit geogràfic totes les problemàtiques que hem catalogat prèviament per temes, per poder ser capaços  de sectoralitzar territorialment quins problemes té cadascuna de les urbanitzacions, ja que com cadascuna té una problemàtica molt concreta, l’objectiu és  poder donar una resposta personalitzada a cadascuna de les queixes esmentades i, així, poder tenir un projecte concret per a Mas Mates, per al Puig Rom, per a Mas Fumats, per a Santa Margarida, per al Mas Oliva i pel centre de Roses”.

Reunió amb veïns de la urbanització de Mas Mates

I dins d’aquesta nova fase de coneixença de les problemàtiques del territori rosinc, els republicans van mantenir, el passat dijous, una reunió amb veïns de la urbanització de Mas Mates, una de les més poblades de Roses, amb uns 1.400 habitants, i que és una de les poques que ha mantingut un creixement sostingut durant els últims anys, ja que ha crescut un total d’un 35% durant l’última dècada.
I les principals demandes que els veïns de Mas Mates van traslladar als representants d’ERC Roses, se centren especialment en:

  • La necessitat de millorar les connexions peatonals i en bicicleta, especialment per la zona oest de la urbanització, des d’on és molt complicat poder entrar i sortir si no és en vehicle.
  • Controlar la neteja de diverses parcel·les que han generat importants problemes de salubritat en els últims anys, provocant important molèsties als veïns de les cases dels voltants. En aquest sentit és especialment rellevant l’estat del passeig que ressegueix el límit sud de la urbanització.
  • Dignificar les voreres de la urbanització, acabant de construir-les on encara no estan fetes, eixamplant les que tenen dimensions desmesuradament estretes i controlant millor l’estacionament descontrolat de vehicles.
  • Realitzar important inversions, reformes i millores a la plaça de l’Alegria, que té forats en diferents punts del paviment, bancs de pedra trencats, alguns dels jocs infantils en mal estat i no té cap punt d’aigua.
  • Revisar la ubicació i el compliment de la normativa de les esquenes d’ase, ja que la circulació i el foment de la correcta mobilitat per dins de la urbanització podrien aconsellar traslladar o canviar alguns dels ja existents des de fa molts anys.

Unes demandes o queixes, dels veïns del Mas Mates que un cop comprovades en primera persona pels republicans, el seu portaveu a l’Ajuntament de Roses ha manifestat que “l’estat de certes parts de la urbanització és impropi d’un barri tan poblat i tan gran com aquest, per tant, cal un seguiment més minuciós de l’estat i l’evolució d’aquesta zona per evitar que certs problemes es vagin accentuant”.

Amb totes les queixes i reclamacions que ha anat rebent al llarg dels últims tres anys ERC Roses ha realitzat un inventari, ha fet una documentació in situ de tots els punts problemàtics i ha contrastat la situació amb els principals damnificats, els veïns.