ERC demana al Consell Comarcal una Taula de Consens per a les mesures COVID als municipis

ERC Alt Empordà
La portaveu d'ERC Alt Empordà, Etna Estrems, seguint el ple ordinari del Consell Comarcal de manera virtual

El grup republicà comarcal també va denunciar la lentitud en la tramitació dels expedients per a concedir vetlladores de menjador a les escoles

Al ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Emporda d’aquest mes d’octubre, celebrat el passat dimarts, ERC va demanar “ara que estem en plena segona onada, que les accions es reconverteixin en una Taula del Consens, i un cop es comencin a aixecar les restriccions marcades des del Govern de la Generalitat, que els municipis no prenguin mesures de forma unilateral, sense que aquestes estiguin consensuades per la resta de sectors afectats”.

El grup republicà també va denunciar la lentitud en la tramitació dels expedients per a concedir vetlladores de menjador a les escoles, que estaven atorgades des de mitjans de setembre pel departament d’Educació, demanant al Govern que desencallés la contractació de les vetlladores de menjador per a nens i nenes amb necessitats especials de les escoles de la comarca.

Diverses escoles havien demanat ja al mes d’agost poder incorporar aquestes vetlladores perquè els estudiants amb necessitats especials poguessin fer ús del menjador. Al setembre, el departament d’Ensenyament va aprovar aquesta contractació, però des de fa més d’ 1 mes aquest tràmit està aturat al Consell Comarcal.

La portaveu d’ERC, Etna Estrems, va sol·licitar a l’equip de Govern que porti a terme la modificació de crèdit per poder tirar endavant el tema i que deixin “enrere la burocràcia i les traves administratives” pròpies de tants anys enrocats en la mateixa posició política i “agilitzin la contractació de les vetlladores, tractant el tema escola per escola, i així no deixar a cap nen i nena sense poder fer ús del menjador escolar”.

Pel que fa a les accions sobre les mesures COVID des d’ERC es va reclamar que es consensuessin les actuacions amb els agents polítics, sanitaris, culturals i econòmics de la comarca.