ERC demana al regidor de Cultura i Festes de Roses que faci autocrítica pels problemes sorgits a la Festa Major

Un moment del ple ordinari del mes d'agost de l'Ajuntament de Roses, celebrat ahir

Els republicans rosincs reproven a Francesc Giner, responsable de l’Àrea de Cultura i Festes, que no sigui capaç de reconèixer i admetre els errors que hi ha va haver durant la Festa Major de Roses

Ajuntament de Roses
Un moment del ple ordinari del mes d’agost de l’Ajuntament de Roses, celebrat ahir

ERC va reprovar ahir, al ple ordinari de  l’Ajuntament  de Roses la gestió que l’equip de govern, i especialment la regidoria de Cultura i Festes (en mans de Gent del Poble), va portar a terme a la Festa Major d’enguany.

En l’apartat de Precs i Preguntes, els republicans van destacar especialment la valoració dels concerts de les Barraques, ja que “diferents mitjans de comunicació van fer publiques les queixes, importants i preocupants, per part de les colles de Carnaval referent al desenvolupament dels dies de concerts”. Algunes de les valoracions que van traslladar els membres de les colles als mitjans han estat tan dures, van afirmar els regidors republicans Èric Ibáñez i Vero Medina, citant algunes afirmacions publicades en ViladeRoses.cat, com “fluix, horrible, el pitjor cartell de concerts des que faig Barraques, i estic des del primer any. De pena. No ha estat a l’alçada d’altres anys. Les pitjors Barraques dels darrers anys” o bé “Ja portem alguns anys que pequem del mateix, a mi, Celtas Cortos i Seguridad Social m’encanten, però necessitem alguna cosa més actual i de prestigi nacional”.

Medina va afegir durant la seva intervenció al ple que “la Festa Major és un dels nostres principals atractius del mes d’agost per a la gent de la comarca, i un símbol molt nostrat del nostre municipi. No ens podem permetre donar mala imatge i que les nostres pròpies colles de carnaval, que organitzen les barraques, es quedin decebudes”.

Sobre la resposta del regidor de Festes i Portaveu de Gent del Poble, Francesc Giner, que va defensar el bon desenvolupament de la Festa, declarant que el mateix mitjà que publica les crítiques de les colles havia publicat anteriorment articles amb valoracions positives, el regidor republicà Èric Ibáñez va manifestar que “la resposta del regidor és tendenciosa i demostra que no és capaç de reconèixer i admetre errors. Oposar les opinions d’un grup divers de gent només amb una valoració personal seva em sembla poc adequat per part d’algú que té responsabilitats, o qualificar d’èxit un concert només per l’afluència de públic quan aquest és gratuït, i el darrer dia de Barraques demostra que bé o no va assistir-hi i si ho va fer, no va veure el què passava i l’actitud de la gent que hi havia o els comentaris d’aquesta mateixa gent.”

Els regidors republicans van afirmar que “el resultat de la Festa Major d’aquest any és preocupant i cal fer autocrítica per evitar que els errors es tornin a repetir”, en referencia també als problemes sorgits amb el sopar a les colles geganteres que van participar en la XXIV Trobada de Gegants de la Festa Major, que van provocar que la colla local s’hagués de fer càrrec de la feina de servei del sopar, que no els pertocava, per la qual cosa “el sopar no es va servir fins una hora més tard del que estava  previst, amb les molèsties  que això va suposar  pels  membres d’altres  colles que vénen de lluny i han de marxar cap a casa després del sopar”.

Exit mobile version