ERC denuncia la improvisació de l’Ajuntament de Roses en el cas dels Casals Municipals d’Estiu

ERC Roses

ERC Roses fa públic un comunicat en el que lamenta “la mala planificació i la constant improvisació d’aquest govern, sent una prova més a crisi oberta aquests dies pels casals”.

ERC RosesTot i que els republicans asseguren no entendre com des de l’equip de govern “diuen que no s’hi pot fer res i que lamenten molt haver-ho de fer així, generar un clima de crispació, indignació i protestes dels pares, i 24 h després, anul·lar el sorteig i anunciar que finalment sí que hi ha solució”.

Comunicat d’ERC sobre els Casals Municipals de Roses

Finalment, tots els nens empadronats a Roses que es varen inscriure tindran plaça als casals municipals. És una notícia que ens alegra moltíssim, ja que molta gent ens havia fet arribar el seu neguit per si el seu fill o filla en quedava fora.

No obstant això, no podem deixar de dir:

1- La crisi oberta aquests dies pels casals és una prova més de la manca absoluta de planificació, la constant improvisació i la instal·lació en la zona de confort del “no s’hi pot fer res” d’aquest govern.

2- Lamentem l’espectacle de convocar un sorteig públic per escollir quins nens tenen plaça i quins no, amb el regidor i l’alcaldessa dient que no s’hi pot fer res i que lamenten molt haver-ho de fer així, generar un clima de crispació, indignació i protestes dels pares, i 24 h després, anul·lar el sorteig i anunciar que finalment sí que hi ha solució. Aquesta seqüència dels fets demostra que hi ha una deixadesa per part del govern i una manca de voluntat política d’afrontar els problemes, és molt més còmode quedar-se amb el “no es pot”. Només quan hi ha una contestació social evident es comencen a buscar solucions i, al final, resulta que sí que es podia. Per tant, ahir el govern va MENTIR. Aquesta no és manera de governar.

3- Aquesta actitud, a més de perjudicar evidentment als ciutadans, fa mal a la credibilitat de la institució, que és un element fonamental per al bon funcionament institucional. És absolutament inadmissible que el govern amagui la falta de voluntat o de capacitat per afrontar els problemes dient que no hi ha marge legal quan, finalment, s’ha demostrat que sí que n’hi havia. En aquest sentit, cal reclamar-los responsabilitat i recordar-los que no només perjudiquen la seva credibilitat, sinó també la dels governs futurs que realment es trobin en situacions per a les quals no tenen marge legal per a solucionar. A part d’això, no cal dir que tampoc ajuda a generar un clima de confiança entre govern i oposició.

4- Aquest cas, com tants altres, demostra una vegada més que la privatització de la gestió dels serveis públics pot portar també molts problemes a l’administració. És una aberració que algunes lleis de l’Estat empenyin a Ajuntaments que bé podrien prestar ells mateixos molts serveis a privatitzar-ne la gestió. Per altra banda, creiem també que és un error anar privatitzant serveis fins i tot més enllà del que la llei obliga, en són bon exemples casos que han tingut lloc a la nostra ciutat com la privatització del servei de grua o el desmantellament de l’àrea de cultura els anys 2011-12 que va obligar a cedir la gestió de molts dels espais culturals del municipi a una empresa privada. Si mai assumim responsabilitats de govern, el nostre grup apostarà per anar remunicipalitzant tots els serveis possibles a mesura que la llei, les obligacions contractuals i els pressupostos hi permetin.