ERC dóna suport a la moció que s’aprovarà dilluns a l’Ajuntament per acabar amb l’empaitada d’ànecs i el correbous

ERC Roses

La moció fa referència a declarar Roses com a ciutat respectuosa amb els animals, un respecte que sempre ha defensat la secció local d’ERC a la Vila, segons un comunicat fet públic pels republicans

ERC donarà suport a la declaració de Roses com a ciutat respectuosa amb els animals:

ERC RosesDes del grup d’Esquerra Republicana hem mantingut sempre que la forma ideal d’afrontar el debat sobre la continuïtat de les festes amb ànecs i bous durant la festa major era la celebració d’una consulta popular. A més de per afrontar aquest tema concret, creiem també que era una ocasió ideal per començar a aplicar mecanismes d’empoderament ciutadà que permetessin als rosincs poder influir de forma més directa en la governança de la ciutat. Uns mecanismes que més tard o més d’hora s’hauran d’anar aplicant i que com abans l’Ajuntament faci el pas per començar-los a aplicar, abans enfocarem el procés d’adaptació necessari perquè acabin essent eficients.

La consulta era una de les nostres propostes, però era també part del pacte de govern al qual CDC i GDP varen arribar l’estiu passat. Per aquest motiu, des de la Secció Local ho teníem tot llest per començar la campanya de mobilització de la gent tan bon punt s’anunciés la data definitiva.

Finalment, però, el govern ha decidit no convocar la consulta i resoldre el tema directament a través d’una moció al ple. No és la forma que havíem previst, però, malgrat això, cal remarcar que el ple està legitimat per les urnes per a prendre decisions polítiques (com fa en cada una de les seves sessions) i, per tant, la decisió que es prengui serà igual de legítima. L’única cosa que lamentem és que l’inici de l’aplicació de mecanismes d’empoderament ciutadà reals i efectius es posposarà encara més temps.

Malgrat defensar la consulta, el cert és que ERC mai ha pres una postura de neutralitat en aquest afer. Així doncs, davant d’aquesta nova situació, la postura que el Grup Municipal d’ERC prendrà en el ple de dilluns només pot ser una, que és la postura que ha mantingut des dels anys 90 i que ja vàrem defensar abans de les últimes eleccions: No creiem que les festes amb animals siguin positives ni per a la imatge de Roses ni pel nostre desenvolupament com a societat. Així doncs, després d’aportar algunes esmenes al text original que se’ns va presentar i que han estat acceptades, ens sumem a la moció que es debatrà i els nostres quatre regidors votaran a favor que Roses esdevingui Vila respectuosa amb els animals, esdevenint així el grup municipal més gran que hagi votat mai en aquest sentit.