“ERC és la garantia a Madrid que el procés d’independència culmini en el nostre Parlament”

Acte de campanya d'ERC al Teatre de Roses

Un moment de l'acte de campanya per a les eleccions del 20 D que va portar a terme ERC al Teatre de Roses

ERC va celebrar ahir un acte de campanya per a les eleccions del 20D al Teatre Municipal de Roses

Acte de campanya d'ERC al Teatre de Roses
Un moment de l’acte de campanya per a les eleccions del 20 D que va portar a terme ERC al Teatre de Roses

Esquerra Republicana va portar ahir al vespre a Roses un acte de campanya que es va celebrar a la Sala dels Miralls del Teatre Municipal. Sota el títol “Som República, defensem el teu vot” a l’acte polític van participar la candidata al Congrés d’ERC per Girona, Teresa Jordà, el cap de llista gironí al Senat, Jordi Martí, i el diputat al Parlament de Catalunya, l’Oriol Amorós, presentats pel regidor Èric Ibáñez.

Els polítics republicans van voler que aquest acte polític, més que pronunciar discursos i proclames, fos una xerrada entre ponents i assistents.

I el primer en prendre la paraula va ser el candidat al Senat, el qual va respondre a la pregunta “¿Per què hem d’anar a Madrid?” afirmant Martí que “perquè volem donar compliment al mandat democràtic sortit del 27 de setembre passat en la que una majoria de catalanes i catalanes es va donar l’encàrrec d’assolir la independència, i ens toca a nosaltres, perquè defensem una República Catalana més justa, més participativa i més culta, anar a implementar-la a les Corts Espanyoles”.

El diputat republicà al Parlament va assenyalar als assistents que “Catalunya és un gran país amb gent emprenedora, amb les millors universitats d’Europa, per exemple. I hem de decidir nosaltres. I nosaltres volem una República de lleis a favor dels ciutadans i al servei de la majoria”.

Teresa Jordà, la darrera en dirigir-se als simpatitzants i militants republicans, va assegurar que “és importantíssim que ERC guanyi les eleccions arreu de Catalunya perquè som la garantia que el procés d’independència culmini en el nostre Parlament, que ja es va declarar sobirà. I es important que anem a Madrid perquè la veu catalana  sigui la veu de l’independentisme, i la garantia que així sigui és votant Esquerra Republicana de Catalunya, indiscutiblement”.

La candidata republicana al Congrés, va afirmar que “la nostra feina és explicar que per aconseguir un país just, per aconseguir una República Catalana de ciutadans iguals i lliures fa falta tenir veu, i aquesta veu del sobiranisme l’encarna Esquerra Republicana i hem de ser-hi a Madrid molts, i forts, per explicar-ho”.
Per la seva banda, el regidor d’ERC a l’Ajuntament de Roses, Èric Ibáñez, va animar “a tota la gent de Roses a que votin aquest 20 de desembre a Esquerra Republicana perquè no podem permetre que els partits espanyolistes, PP, PSOE i Ciutadans tinguin la veu de Catalunya a Madrid”.

En aquest acte de campanya va acabar amb un piscolabis gentilesa de la secció local d’ERC.