Inici Política ERC es presenta a Roses com la garantia d’aconseguir la proclamació d’independència...

ERC es presenta a Roses com la garantia d’aconseguir la proclamació d’independència de Catalunya

D'esquerra a dreta, David Pujol, Roger Torrent, Pere Bosch i Francesc Canet

Roger Torrent, cap de llista per Girona, Pere Bosch, diputat al Parlament i núm. 3 de la llista de Girona, David Pujol, candidat de l’Alt Empordà i núm. 8 de la llista i Francesc Canet, exdiputat al congrés de Madrid van ser el components d’ERC que van participar a l’acte electoral dels republicans a Roses

D’esquerra a dreta, David Pujol, Roger Torrent, Pere Bosch i Francesc Canet

ERC va portar a terme, ahir al vestíbul del Teatre Municipal de Roses, un acte de campanya assenyalant que els republicans viuen un moment històric, “on aquesta campanya se m’he esta fent curta” va afirmar el diputat al Parlament i exalcalde de Banyoles, Pere Bosch, “i el motiu és que, va continuar, és una campanya en la que està en joc el procés d’independència del nostre país. Una questió que ERC sempre ha reclamat”.

L’exdiputat al Congrés, Francesc Canet, va ser l’encarregat de presentar a la resta dels polítics presents en aquest acte de campanya. Una presentació que Canet va aprofitar per explicar la seva experiència com a diputat a Madrid durant els 7 anys que hi va estar. Una vivència plena d’anècdotes, “sobretot em preguntaven què perquè no volia ser espanyol”, resaltant que a Madrid, “poden canviar els partits, els ministres, però la base, els ciments, el que seria la maquinària de funcionament d’aquest govern espanyol he pogut constatar està anclada en el passat, fosilitzada”

El cap de llista per Girona d’ERC a les eleccions al Parlament del 25 N, Roger Torrent, afirmar abans de començar l’acte que el seu grup és la garantia d’aconseguir la proclamación “perquè som el soci més fiable del poble per assolir la independència de Catalunya. Som la garantia indepndentista i la garantia de les politiques socials, l’alternativa d’esquerres al govern de CIU i PP d’aquests dos darrers anys”.

Per la seva part, David Pujol, parafrasejant a l’escriptor Joan Fuster va significar que “hem de marxar d’aquest país que no ens estima” i que “si no ho fem nosaltres, ara que podem treballar, no ho fem, no ho aconseguirem”. Pujol preguntar a l’auditori “Per què volem l’indepedència? Doncs perquè volem viure millor, per poder estar més bé”, va respondre ell mateix.

La independència molt bé, però i la gent?

En tots els actes de campanya, que s’han portat a terme a Roses durant els darrer dies, el tema central i únic que s’ha posat sobre la taula, ha estat el procés d’independència, l’importància de les eleccions del 25 N, les  més importants de tota la democràcia, segons tots els candidats que han visitat Roses. Pere Bosch, ahir, va deixar el procés sobiranista en un segon plà quan va afirmar, quefins que arribi el dia del referèndum ERC tindrà cura de la gent, es preocuparà de portar a terme unes politiques socials que no perjudiquen, com fins ara, als ciutadans”. “I la forma més contundent, va proseguir, d’assolir l’independència i que la gent estigui millo rés que ERC tingui molta força al Parlament”.

Tots Quatre, Torrent, Pujol, Bosch i Canet van dubtar que CiU arribi fins al final en el procés d’Independéncia de Catalunya, però això van remarcar que “ERC esdevingui com la segona força política del resultat de les eleccions. Així, tindriem la força suficient per impedir que els convergents es tirin enrere”.

No al xec en blanc a CiU

En aquest sentit, Roger Torrent, va mostrar-se contrari a les declaracions del portaveu del Govern de Catalunya, quan va dir que per assolir l’estat propi s’havien de donar dues condicions: tenir els 2/3 de diputats sobiranistes i la majoria absoluta de CiU. “A la primera estic d’acord”, va dir Torrent, perquè seria donar un missatge claríssim a Catalunya a l’estat espanyol i al món. Però la segona no, perquè seria donar un xec en blanc a CiU, i ningú pot garantir que aniria fins al final del camí del procés. A més, va finalitzar, si el nombre de diputats sobiranistes és més plural, el moviment serà més fort”.

L’acte va cloure amb un torn obert de paraules als assistents, que van formular els seus dubtes i propostes, acabant en una conversa molt més distesa i pròxima els candidats per comentar el moment actual de Catalunya.

Exit mobile version